POGLED IZ SVEMIRA

Pratite satelitom Vatrene i Zmajeve

12.06.2014 u 18:08

Bionic
Reading

Tvrtka GDi napravila je internetsku kartu koja pokazuje satelitske snimke kampova i stadiona na kojima u Brazilu igraju nogometne reprezentacije Hrvatske te Bosne i Hercegovine

Od zanimljivosti o pojedinim igračima, prognoza rezultata i analiza utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu idućih mjesec dana teško da ćete moći pobjeći. No, GDi nudi nesvakidašnji pogled na nogoloptačko natjecanje - prate Brazil, našu i reprezentaciju BiH iz svemira, na satelitskim snimkama.

Primjenom GIS tehnologija napravili su zemljovid na kojem su označene lokacije kampova u kojima se nalaze reprezentacije Hrvatske i BiH te lokacije stadiona na kojima će se ove dvije reprezentacije sučeliti s Brazilom, Argentinom, Kamerunom, Nigerijom, Meksikom i Iranom.


Pokušali su vam dočarati koliko će igrači morati putovati Brazilom (udaljenost od Sao Paula do grada Manausa, gdje naši Vatreni igraju drugu utakmicu, iznosi gotovo 3000 kilometara) da bi došli na stadione na kojima će odigravati utakmice.

Usput, možete pogledati i kako Brazil izgleda na različitim satelitskim snimcima i koje su veličine gradovi (Sao Paulo, recimo, ima, više od 20 milijuna) koji će biti domaćini utakmica prvog kruga u kojima igraju Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Učinite to svakako prije 22 sata 12. lipnja, kad naši Vatreni otvaraju Mundijal prvom utakmicom u Sao Paulu s Brazilom i u nedjelju 15. lipnja prije ponoći, kad BiH kreće u svoj pohod na Svjetskom nogometnom prvenstvu u utakmici protiv Argentine, na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

Otvaranjem ove poveznice jednim klikom miša na računalu moći ćete promatrati Svjetsko nogometno prvenstvo ne samo kao događaj vezan uz travnjake i stadione, već i kao događaj koji se odvija u prostranstvima dalekog Brazila.