DOMAĆA APLIKACIJA

Pratite režije na svom iPhoneu

29.11.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Nova domaća aplikacija za iPhone je besplatna. Omogućuje kontrolu potrošnje dijela kućnih režija pomoću Appleovog pametnog telefona

Aplikacija Režije, koju je razvila tvrtka Ko-per iz Donjeg Miholjca, omogućuje praćenje potrošnje električne energije, plina i vode kod kuće i u uredu. Možete ju besplatno preuzeti na App Storeu. Aplikacija za Android je u pripremi.

Sami odlučujete u kojim razdobljima želite mjeriti potrošnju i kontrolirati financijski trošak, prikazan u kunama, te tako kontrolirati potrošnju i račune koje vam šalju.

U postavkama aplikacije je unaprijed postavljena vrijednost (cijena u kunama) pojedine mjerne jedinice. No korisno je provjeriti kolika je cijena u županiji u kojoj živite i radite, što možete učiniti putem (također domaćeg) servisa Režije.hr ili kod lokalnih distributera vode, struje i plina, pa ju promijeniti ako je drukčija.

U postavkama možete odrediti i tarifni model i postaviti podsjetnike kada idući put trebate unijeti stanje brojila i kada je struja jeftinija te automatski pohraniti podatke u računalni oblak.

Opcija Unos omogućuje unos početnog stanja brojila u aplikaciju, najbolje na dan početka obračunskog razdoblja. Možete svakim novim unosom stanja brojila (dnevno, tjedno ili mjesečno) pratiti potrošnju izraženu u mjernim jedinicama i kunama.

Ponuđen je i pregled potrošnje po razdobljima unosa za sva tri brojila odjednom ili zasebno, kako već odaberete.

Aplikacija vam može izmjerene i preračunate vrijednosti prikazati i grafički na dijagramu, kao i ponuditi savjete kako uštedjeti na potrošnji električne energije, plina i vode u kućanstvima.

Aplikacija se čini preglednom i korisnom. Bila bi još bolja fora kad bi nekako omogućila i plaćanje računa.