DO BIRALIŠTA

Povedite baku na izbore i osigurajte besplatan prijevoz Uberom

18.05.2017 u 15:30

Bionic
Reading

U nedjelju, 21. rujna, hrvatski građani imaju priliku izabrati novu lokalnu vlast koja će njihove županije, gradove i općine voditi iduće četiri godine. Kako bi dao svoj doprinos i motivirao veći izlazak građana na biračka mjesta, Uber je pokrenuo kampanju #PovediBakuNaIzbore koja potiče sve građane da svoje starije ukućane besplatno odvedu do mjesta za glasovanje

Tako će svi postojeći i novi korisnici uz promotivni kod povedibakunaizbore, dobiti besplatnu vožnju u iznosu od 20 kuna do biračkih mjesta u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Zadru. 

Nedavno provedeno istraživanje za Uber na uzorku od 1.741 korisnika u sva četiri grada u kojima je Uber prisutan - Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, pokazuje kako je 75% Uberovih korisnika glasovalo na posljednjim izborima, a 83% ispitanika izjasnilo se kako planira izaći na nadolazeće lokalne izbore.

'Rezultati ankete pokazuju kako su naši korisnici društveno i politički aktivni. S druge strane, svjesni smo kako stariji sugrađani često nemaju priliku otići do biračkih mjesta i upravo zato smo se odlučili pokrenuti kampanju #povedibakunaizbore kako bi motivirali naše korisnike da svoje starije ukućane besplatno odvedu do mjesta za glasovanje. Svakodnevno radimo na tome da građanima Hrvatske pružimo kvalitetnu i povoljnu uslugu, a ovu nedjelju želimo iskoristiti našu tehnologiju i što više ljudi dovesti do biračkih mjesta', istaknuo je Davor Tremac, direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Uberovi se korisnici pozivaju na dijeljenje fotografija i poruka putem društvenih mreža uz hashtag #povedibakunaizbore. Autor najbolje fotografije snimljene u Uberovu vozilu osvojit će pet besplatnih vožnji s Uberom.