GEJMING

Poriču glasine: Google inzistira da ne gasi Stadiju

02.08.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što su prošlog tjedna počele kolati informacije o Googleovom odustajanju od konzole za gejming na oblaku, kompanija je izašla u javnost i odlučila stati glasinama na kraj

Ako pitate Google, vlasnike gejmerske streaming usluge Stadia, Stadia se definitivno neće gasiti. Kompanija je u nedavnoj izjavi odgovorila na nedavne glasine o gašenju konzole, obećavši da 'uvijek radi na donošenju velikih novih igara na platformu'. Podsjetimo, ovo je objava koja je pokrenula cijelu priču.

'Stadiju ne planiramo ugasiti.' tvitala je kompanija kad ih je netko na Twitteru tražio za komentar. 'Budite sigurni da uvijek radimo na donošenju novih izvrsnih igara na platformu i Stadiju pro. Tu smo za sva ostala pitanja.'

Druga pitanja oko platforme uključila su potencijalnu mogućnost micanja igara iz kolekcije, na što je Google odgovorio da to ne planiraju.

Nakon besplatnog testiranja prošlog listopada koje je rezultiralo sa 35 posto više klikova i 70 posto više igrača na platformi, Google je 'Click to Play' demonstracije doveo i na Stadiju, omogućivši igračima da na ograničeno vrijeme isprobaju niz naslova. Sve demonstracije su se, podsjetimo, mogle pokrenuti preko preglednika i to bez računa Stadia, piše Eurogamer.