GOOGLE NAJAVIO

Hrvatski Google Pay mijenja ime, evo što se sprema

21.07.2022 u 10:43

Bionic
Reading

Hrvatski korisnici popularne usluge morat će ažurirati svoje aplikacije putem dućana Google Play

Milijuni ljudi svakodnevno koriste telefone za plaćanje u trgovinama, spremanje ulaznica za događanje ili ukrcajnih propusnica (boarding pass). Tijekom posljednjih nekoliko godina Google je uvidio potrebu za sigurnim i jednostavnim načinom spremanja i pristupanja digitalnim stavkama kao što su kartice za plaćanje, ključevi automobila ili digitalne osobne iskaznice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Danas će aplikacija Google Pay postati Google Wallet te će podržavati nove digitalne stavke. Aplikacija Google Wallet bit će dostupna u Hrvatskoj na Android i Wear OS sustavima i standardizirat će način spremanja i pristupa bitnim stavkama kao što su kartice za plaćanje, ulaznice za događanja, ukrcajne propusnice ili kartice vjernosti.

Također, Google Wallet omogućit će jednostavnu integracije s drugim Googleovim aplikacijama i uslugama. Na primjer, korisnik može dodati ukrcajnu propusnicu u aplikaciju Google Wallet što će mu omogućiti jednostavan i brz pristup u svakom trenutku. Također, Google Wallet  može obavijestiti korisnika o statusu leta i podsjetiti ga na vrijeme ukrcaja. Kako bi pronašli ukrcajnu kartu, korisnici jednostavno trebaju otvoriti aplikaciju Google Wallet, prijeći prstom prema gore po zaslonu i dodirnuti onu propusnicu koju žele koristiti.

Privatnost i sigurnost temeljne su odrednice aplikacije Google Wallet, a postavke osiguravaju podešavanje privatnosti koje odgovaraju željama i potrebama korisnika. Izrazito osobni predmeti kao što su kartice za plaćanje neće se dijeliti, čak ni na Googleu, bez  dopuštenja korisnika. Osim toga, ukoliko korisnik izgubi telefon ili je on ukraden, korisnik ga može pronaći, zaključati ili izbrisati podatke s uređaja koristeći funkciju “Find My Device”.

Kako preuzeti Google Wallet?

U sljedeća danima svim korisnicima ažurirat će se aplikaciju Google Pay u Google Wallet. Korisnici s uključenim automatskim ažuriranjem vidjet će da se njihova aplikacija automatski ažurira u aplikaciju Google Wallet. Korisnici bez automatskih ažuriranja morat će izvršiti ručno ažuriranje kroz Play Store.