sveučilište ie i elysium ventures

Pokreće se prvi globalni centar za istraživanje i inovacije u metaverzumu: Studenti će već 2023. moći pohađati nastavu u nekoliko metaverzuma

20.07.2022 u 08:20

Bionic
Reading

Sveučilište IE i Elysium Ventures, globalni Metaverse i investicijski fond za duboku tehnologiju sa sjedištem u Silicijskoj dolini, potpisali su strateški sporazum o stvaranju Metaverse Centra, prvog globalnog centra za istraživanje i inovacije u metaverzumu

Centar bi trebao biti fizički lociran u Školi znanosti i tehnologije Sveučilišta IE, te virtualno u internetskom i Metaverse prostoru. Kao dio IE-ovog novog Impact Xceleratora, centar je osmišljen da 'vidi i stvara što je sljedeće' u metaverzumu.

Laboratoriji i projekti unutar centra ubrzat će istraživanja s fokusom na tehničke, bihevioralne i politički orijentirane aspekte metaverzuma. Navodi se i da će novi centar raditi s vrhunskim svjetskim sveučilištima, partnerskim tvrtkama, poduzetnicima, vodećima u industriji i vladinim institucijama.

Sveučilište IE, putem IE Škole znanosti i tehnologije te IE Fond dodatno će promovirati i organizirati posebne sastanke te educirati studente za tržište rada u metaverzumu.

'Sveučilište IE prepoznato je na međunarodnim ljestvicama kao jedno od najinovativnijih sveučilišta u svijetu. Stvaranjem Metaverse Centra, idemo naprijed u istraživanju poduzetničkog i investicijske prilike koje nudi Metaverse, kao i njegov utjecaj na društvo. Dijelimo ovaj izazov s Elysium Venturesom, sa zajedničkim ciljem generiranja istraživanja velikog utjecaja i pokretanja velikih poslovnih ideja', rekao je Ikhlaq Sidhu, dekan Škole znanosti i tehnologije na Sveučilištu IE.

  • +2
Hrvatski Telekom organizirao prvi metaverse događaj u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Elysium Ventures je globalni Metaverse fond sa sjedištem u Silicijskoj dolini koji ulaže u tehnologije i odvažne poduzetnike s ciljem unapređenja ljudske rase s tehnologijama sljedeće generacije u metaverzumu, koji integrira fizički i digitalni svijet u gradeći budućnost komunikacija, trgovine, suradnje te učenje u metaverzumu. Stvaranje Metaverse centra također je dio strateškog opredjeljenja Sveučilišta IE. Naime Sveučilište IE otvorit će kampuse u nekoliko metaverzuma 2023. godine, uključujući Roblox i Decentraland, gdje će studenti moći pohađati nastavu i iskusiti događanja u digitalnoj sferi.

Sveučilište IE ima više od 500 profesora koji podučavaju studente iz 140 zemalja na preddiplomskim, magistarskim i izvršnim obrazovnim programima. Platforma Sveučilišta IE s više od 72.000 bivših studenata prisutna je u 165 zemalja. Institucija će nadolazeće akademske godine svojim studentima osigurati VR i AR naočale kao dio svoje predanosti imerzivnim metodologijama. Elysium Ventures želi ubrzati i razviti sposobnost čovječanstva da komunicira, surađuje, uči i obavlja transakcije u metaverzumu, kako bismo mogli riješiti najzahtjevnije probleme svijeta, stvoriti značajne povrate za njihove ulagače kao vodeći fond u startupima i poduzećima u metaverzumu.