POKEMANIJA

Pokemon Go uzrokovao potpuni prometni kolaps

21.09.2016 u 16:22

Bionic
Reading

Ako ste mislili kako je situacija u našim krajevima posred groznice pokemona postala nepodnošljiva, skromno predlažemo da pogled bacite prema Tokiju gdje je pojava rijetkog pokemona doslovce uzrokovala prometni kolaps

Tijekom proteklih par dana četvrt Odaiba u Tokiju postala je okupljalište obožavatelja Nianticove igre za proširenu stvarnost Pokemon Go. Razlog? Pojava vrlo rijetkog pokemona izmamila je gomilu poke-majstora koji su masovno nasrnuli, tako da je lokalna zajednica morala pozvati policiju.

Problem je, konkretno, nastao nakon što su igrači zbog brojnosti počeli zaobilaziti predviđene prijelaze preko prometnih ulica te se kretati u rojevima koji su počeli blokirati promet vozilima. Fenomen je, da stvari postanu još bizarnije, dobio i posebno ime po pokemonu - panika Lapras.


Twitter je pun fotografija na kojima se više nego zorno može posvjedočiti sasvim novoj razini histerije uzrokovane Pokemonom Go. Situacija je otišla toliko daleko da je policija stupila u kontakt s razvojnim timom iza igre moleći ih da rijetkog pokemona prebace na neko sigurnije mjesto.





Iako ova situacija izgleda kao nešto što doista ne biste htjeli vidjeti u susjedstvu, nije ni blizu poznatom stampedu u Tajvanu