galaxy z flip

Pokazali ga na Oscarima: Samsung otkrio svoj novi preklopni smartfon

10.02.2020 u 09:55

Bionic
Reading

Novi preklopni smartfon je u obliku školjke. Čini se kako će straga imati dvije kamere, kao i mali zaslon uz kameru za brzi prikaz informacija i obavijesti

Samsung je predstavio novi preklopni pametni telefon u reklami objavljenoj tijekom svečanosti dodjele Oscara. Smartfon u oglasu nije imenovan, ali već neko vrijeme se nagađa kako je riječ o modelu Galaxy Z Flip.

Više ćemo vjerojatno doznati tijekom događanja Unpacked, najavljenog za utorak 11. veljače, kada će južnokorejska korporacija predstaviti i novo izdanje top modela pametnog telefona iz serije Galaxy S.

Novi preklopni smartfon je u obliku školjke, poput Motorolinog retro modela Razr. Čini se kako će straga imati dvije kamere, kao i mali zaslon uz kameru za brzi prikaz informacija i obavijesti.

  • +10
Samsung Galaxy Fold slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Moguće je kako je i taj zaslon osjetljiv na dodir - u oglasu je prikazano kako je moguće preuzeti poziv potezom prsta po zaslonu.

Sudeći po viđenom novi preklopni smartfon moći će se samostalno držati uspravno i zadržati poluotvorenu poziciju za video pozive bez korištenja ruku. U oglasu je vidljiv tekst 'Moguće je kako ćete vidjeti nabor u središtu glavnog zaslona, što je prirodna osobina zaslona.'

Također, čini se kako ima međuprostor između dvije polovice uređaja kad je sklopljen, slično kao i Galaxy Fold, dok ju Motorolin Razr nema, piše Business Insider.