APPLE INOVACIJA

Pogledajte što sve može pametna vrećica za kupovinu

15.05.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Američki patentni ured odobrio je Appleu 41 novi patent. Među najzanimljivijima je patent vrećice za kupovinu koja može pratiti nutritivne detalje sadržaja

Patent pod oznakom 9,640,088 pokriva Appleov izum vezan uz elektronički tag koja se šifrira i prenosi podatke. Točnije, elektronički tag može kodirati i prenositi podatke vezane uz pojedine prehrambene proizvode u nekoj narudžbi, tj. njihove prehrambene vrijednosti poput količine kalorija i sl. 

Ovaj patent Appleu je odobren u srpnju 2016. godine, a sad je na red došlo više detalja vezanih uz 'nutritivne varijable'. Korištenjem RFID-a (tehnologije koja koristi radio frekvenciju kako bi se razmjenjivale informacije), Apple je zamislio nekoliko različitih metoda primjene od kojih je najjasnija ona u vrećicama za kupovinu. 

Nutritivne varijable koje u patentu opisuje Apple tiču se mogućnosti identifikacije različitih artikala i njihovih prehrambenih vrijednosti te kombiniranja za ukupne kalorije i prikaz po namirnici. Stranica PatentlyApple ipak napominje kako inženjeri koji su bili zaduženi za ovaj patent više ne rade u Appleu. 

Kad je riječ o uobičajeni(ji)m vrećicama za kupovinu, vrijedi istaknuti i kako je odobren patent za dizajn njihovih vrećica u Apple trgovinama. 

Ostali patenti koji su ovih dana odobreni tvrtki s logom nagrižene voćke slijede u nastavku: