oboljšana serija

Pogledajte što sve mogu novi roboti iz LG-ja

28.12.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Ovi inteligentni roboti rade samostalno pa sami odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, a vraćaju se na dužnost čim se napune. Također, svakodnevno obavljaju samodijagnostiku i automatsko izvještavaju o svom stanju

LG Electronics će na sajmu CES 2019 predstaviti nadograđenu verziju svog nosivog robota CLOi SuitBot, zajedno s linijom poboljšanih uslužnih robota koji se približavaju komercijalnoj upotrebi. Nosivi LG CLOi SuitBot podupire donji dio tijela kako bi se smanjio napor prilikom podizanja tereta i sagibanja, a poboljšani CLOi uslužni roboti - PorterBot, ServeBot i CartBot - pokazat će svoje još naprednije sposobnosti.

LG CLOi SuitBot Izvor: Licencirane fotografije / Autor: LG

Predstavljen prošle jeseni u Berlinu, nadograđeni LG CLOi SuitBot pruža podršku struku i povećava vlastitu mišićnu snagu korisnika kako bi se smanjio rizik od ozljeda i umor pri obavljanju fizički zahtjevnih zadataka kao što su podizanje ili spuštanje teških tereta.

SuitBot povećava fleksibilnost jer korisniku omogućava istezanje pod kutem 50 stupnjeva i savijanje struka do 90 stupnjeva. Aktivira se kad se korisnik saginje pod kutom 65 stupnjeva, a deaktivira čim se uspravi. Nosivi robot radi četiri sata na jednom punjenju, a ponovno se napuni za samo sat vremena.

Pomažu ljudima, prenose prtljagu, dostavljaju obroke i nose namirnice

Prvi put predstavljeni javnosti na sajmu CES 2018, roboti PorterBot, ServeBot i CartBot dizajnirani su za rad u zračnim lukama, hotelima, supermarketima i trgovačkim centrima kako bi pomogli ljudima, prevezli prtljagu, dostavili obroke i nosili namirnice.

  • +10
FER-ovi roboti Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Novi uslužni roboti LG CLOi nadograđeni su naprednijim autonomnim navigacijskim sustavom, kao i poboljšanom povezivošću kako bi mogli komunicirati s primjerice dizalima i automatskim vratima.

Ovi roboti koriste tehnologiju umjetne inteligencije i analiziraju obrasce i načine na koji ih ljudi koriste kako bi stalno učili i poboljšavali svoje performanse. Opremljeni su sa zaslonima osjetljivim na dodir i opcijom prepoznavanja glasa kako bi se olakšala prirodna interakcija s korisnicima, a roboti LG CLOi mogu odrađivati i zahtjevnije zadatke kao što su odgovaranje na pitanja i obrada plaćanja.

Kad su pri kraju snage odu pa se sami napune

Ovi inteligentni roboti rade samostalno pa sami odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, a vraćaju se na dužnost čim se napune. Također, svakodnevno obavljaju samodijagnostiku i automatsko izvještavaju o svom stanju.

'Napredak koji je postigla naša cjelokupna linija robota ukazuje na LG-evu predanost da u vrlo bliskoj budućnosti isporučimo robotska rješenja za stvarni svijet', rekao je Roh Jin-seo, voditelj LG-eve divizije za robote. 'S mogućnošću analize i razumijevanja okoline, uslužni roboti LG CLOi predstavljaju vrhunac značajnih ulaganja u automatizaciju te razvoj i istraživanje umjetne inteligencije.'