glancanje u tijeku

Nova opcija na Tinderu mogla bi vas pomalo i izbezumiti

28.05.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Nova značajka koristi vašu lokaciju kako bi suzila popis potencijalnih kandidatkinja i kandidata za spoj na one koji nakon posla zalaze u isti kafić kao i vi ili vježbaju u istoj teretani

Tinder će vam uskoro pomagati u pronalaženju ljudi s kojima bi se mogli susresti u svakodnevnom životu. Nova značajka koristi vašu lokaciju kako bi suzila popis potencijalnih kandidatkinja i kandidata za spoj na one koji nakon posla zalaze u isti kafić kao i vi ili vježbaju u istoj teretani.

Značajka Tinder Places službeno je puštena u beta fazu testiranja u tri grada - Sydneyu i Brisbaneu u Australiji te Santiagu u Čileu - gdje je i dosad bila testirana na manjim, za širu javnost zatvorenim skupinama ljudi. U Tinderu namjeravaju prikupiti povratne informacije kako bi uglancali proizvod prije no što ga lansiraju globalno.

TEHNO SAVJETI

Želite anonimno surfati? Evo kako to možete učiniti

Pogledaj galeriju

Nekima će dijeljenje lokacije zasmetati, ali u Tinderu su uvjereni kako će nova značajka u stvari za posljedicu imati pristojnije razgovore nego dosad. Zašto? Pa, osobu s kojom razgovarate možete doista i sresti negdje gdje inače često visite, a s njom već i imate nešto zajedničko.

Za one kojima ipak nije drago što će biti vidljivo kamo sve zalaze u Tinderu su pripremili nekoliko osigurača.

Za početak, značajku Tinder Places morate uključiti kako bi bila aktivna. Dijelit će samo odredišta koje aplikacija Foursquare smatra 'društvenim' (social). U Tinderu tvrde kako neće bilježiti lokacije poput vašeg doma ili radnog mjesta, banaka, liječničkih ordinacija i drugih mjesta koja su ili suviše privatna ili nisu relevantna.

Također, posjete neće biti bilježene u stvarnom vremenu već s odmakom od bar pola sata. Trajanje odmaka bit će nasumično odabrano.

privatnost na udaru

Facebook nije jedini koji vas prati. Donosimo pet alata za zaštitu

Pogledaj galeriju

Aktivirate li Places, dobit ćete upozorenje kad je novo mjesto dodatno, pa ćete moći ga isključiti ukoliko ne želite da ga aplikacija odmah prikaže. Moći ćete i naložiti Tinderu da određeno mjesto prikaže jednom i nikad više. Podaci o vašoj povezanosti s lokacijom bit će obrisani nakon 28 dana.

Tinder i sada koristi vašu lokaciju za spajanje s potencijalnim partnerima i partnericama. No, nova značajka donijet će im obilje novih podataka i prilika za monetizaciju istih. Kako sad stvari stoje, podatke neće biti moguće obrisati bez brisanja kompletnog korisničkog računa na Tinderu.

Za razliku od Facebooka i brojnih drugih servisa, Tinder svoje poslovanje ne temelji uglavnom na prodaji oglasa već pretplati na premium usluge. Ali, to ne znači kako u nekom trenutku neće početi koristiti rastuću količinu podataka kojima raspolaže kako bi počeo isporučivati i ciljane oglase, piše Tech Crunch.