VALJANJE OD SMIJEHA

Pogledajte histerični 'ekskluzivni intervju' s autorima Pokemona Go

02.08.2016 u 08:31

Bionic
Reading

U najnovijem lažnom razgovoru s autorima globalnog fenomena Pokemon Go Nianticov menadžer društvenih mreža (community manager) odgovorio je na par pitanja vezanih uz razvoj igre i nedavno kontroverzno odstranjivanje brojača koraka

Naravno, radi se o humorističnom videu u kojem po tko zna koji put gledamo krezubog Španjolca kako pred novinarom i publikom pet minuta praktički umire od smijeha. U titlovima je ovog puta zamišljeni razgovor s community menadžerom iz Niantica koji otvoreno priznaje kako firmi nije do apsolutno ničeg osim zarade, dajući igračima poluproizvod koji su, na kraju, morali popravljati sami.

Osim razgovora o bugovitom trackeru koji je neke gejmere doslovno primorao da hodaju krug kako bi se obližnji Pokemon pojavio na ekranu, bilo je riječi i o regionalnoj pokrivenosti. Primjerice, mnogi igrači koji žive u ruralnom području Pokemone ne mogu pronaći apsolutno nigdje.

Kako to planiraju riješiti? Nikako, kaže nasmijani Španjolac.

Niantic Games, tvorci Ingressa i Pokemona Go ponosno trljaju ruke. Njihova druga igra postala je pravi globalni hit. Toliki, očigledno, da su korisnici spremni raditi Nianticov posao, a to je održavanje igre i branjenje firme unatoč činjenici da se manje-više nikome u Nianticu ne žuri temeljito poraditi na popravci mnogobrojnih bugova.

Exclusive interview with Niantic community manager!