NEĆE NAM NEDOSTAJATI

Podatke s Buzza možete zadržati. A i ne morate

27.05.2013 u 21:19

Bionic
Reading

Google Buzz trebao je biti konkurencija Facebooku, a ugašen je i prije no što je pošteno zaživio. Sada Google prebacuje sve korisničke podatke na Drive i konačno šalje Buzz u povijest

Google je tijekom godina pokušavao osmisliti društvenu mrežu koja bi konkurirala Facebooku. Jedan od takvih propalih pokušaja bio je i Google Buzz, koji od prosinca 2011. više ne funkcionira.

No, podaci korisnika koji su tu mrežu koristili i dalje postoje.

Stoga je Google bivše korisnike Buzza tijekom vikenda obavijestio kako će se svi njihovi podaci s Buzza sažeti i prebaciti na Drive.

Postupna migracija podataka trebala bi započeti 17. srpnja, a pozitivno je to što prebačeni podaci neće smanjiti prostor na korisničkom Google Driveu.

Također, korisnicima se nudi mogućnost i da pregledaju svoje objave i dokumente s Buzza i odluče što žele zadržati, a ostatak mogu izbrisati.

Svi podaci koje su korisnici Buzza objavili u privatnim grupama bit će grupirani u jedan dokument i taj će dokument i dalje ostati privatan. Drugi dokument obuhvatit će sve korisnikove javne objave i on će i dalje ostati javan te će se pojavljivati u Googleovim rezultatima pretraživanja i na osobnom računu korisnika Google+.

Ako korisnici ne žele da im se išta s Buzza prebaci na Drive, mogu jednostavno kliknuti na link i izbrisati cijeli račun Buzz.