SANYO XACTI

Počela prodaja HD kamera Sanyo Xacti

03.04.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Najnovije Sanyove video kamere s opcijom fotografiranja krenule su u prodaju. Za sada su dostupne na sjevernoameričkom kontinentu, nadamo se da će uskoro i u Europu

Sanyo je najnoviju liniju video kamera Xacti nazvao Dual Camera, što znači da, iako se prvenstveno radi o uređajima koji bilježe video, oni mogu bilježiti i vrlo kvalitetne fotografije. Najbolji model u ponudi je VPC-FH1, koji snima Full HD video (1080p) brzinom od 60 sličica u sekundi te fotografije razlučivosti osam megapiksela. Preporučena cijena uređaja iznosi 499 američkih dolara.

Model VPC-TH1 nudi snimanje videa u nižoj HD razlučivosti (720p), a opremljen je optičkim zumom do 30x. Slabije performanse ga čine povoljnijim pa preporučena cijena ovog modela kreće od 299 dolara. Posebno zanimljiv model je VPC-WH1 koji snima video u 720p rezoluciji te je potpuno otporan na vodu dubine do tri metra. Otpornost na vodu se cijeni, pa je preporučena cijena ove kamere 399 dolara.

Spomenut ćemo i model VPC-CG10 koji također snima 720p video, a kao posebnost nudi tek kompaktne dimenzije. Njegova cijena je 199 američkih dolara.