bildanje mozga

Pet jednostavnih načina kojima ćete poboljšati radnu memoriju svog mozga

1/5

1. FlipToMind

FlipToMind kombinira flash kartice s tehnikom razmaknutog ponavljanja kako bi pregledali i ponovili ono što morate zapamtiti. Podržava raspon unosa poput teksta, slika, a također i dodavanja i radi u bilo kojem pregledniku, radnoj površini ili mobilnom uređaju. Da biste stvorili karticu, morate staviti pitanja u jedan okvir, a odgovor u drugi. Morate kopirati i zalijepiti URL-ove cjelovitih slika da biste dodali sliku na karticu. Nakon što stvorite špil kartica, testirajte se.
Aplikacija će se kretati kroz vaše znakove. Reci odgovor u glavi i okrenite karticu. Označite ga sa 'znam odgovor' ili 'ne znam', tako da aplikacija zna s kojim karticama imate problema. Pomoću pametnog algoritma FlipToMind zatim utvrđuje koje će kartice vjerojatno zaboraviti i kreira prilagođene testove.
Ovo je jedna od najjednostavnijih web aplikacija za flash kartice koja se temelji na razmaknutom ponavljanju. Besplatna verzija FlipToMind omogućuje vam stvaranje 25 kartica. Možete nadograditi na neograničene kartice za jedan dolar mjesečno.

1. FlipToMind

1. FlipToMind

Izvor: Profimedia / Alamy / Autor: Andreas Flscher Schliemann

Prethodna slika Sljedeca slika
Nije čudo što se ne možemo sjetiti svega što smo pročitalo, svih ljudi koje smo sreli i svih zvukova koje smo čuli. Srećom, postoje alati za resetiranje i hakiranje mozga koji vam mogu pomoći da poboljšate pamćenje