ROBOTSKA BUDUĆNOST

Panasonicov egzoskelet pomoći će i radnicima i starijima

23.03.2016 u 08:20

Bionic
Reading

Već duže vremena divovi industrije eksperimentiraju s različitim robotskim dodacima koji bi ljudima mogli osigurati lakše podizanje teškog tereta, a istovremeno i osigurali mogućnost kretanja onima koji to inače ne mogu iz bilo kojeg razloga. Panasonicova vizija u novom promo materijalu otkriva kako je budućnost prilično 'olakšana' zahvaljujući njihovim tehnologijama

Japanski div otkrio je video u kojem prikazuje različite egzoskelete na kojima rade, a žele tehnologiju dovesti u svaki kutak ljudskih života za pripomoć. Assist Suit i Ninja korisnicima osnažuju donji dio leđa i noge, čime je moguće podići mnogo teži teret nego inače, ili tek jednostavno na lagan način podignuti uobičajene predmete. Power Loader koji izgleda kao materijal iz starih znanstvenofantastičnih filmova pak može poslužiti ne samo za utovar tereta, već i kao pomoć u konstrukciji ili u slučajevima katastrofa.

Self-Reliance Support Robot pak pomaže starijim i nemoćnim osobama da im se vrati izgubljena mobilnost, dok se neki od tehnoloških uradaka mogu sami transformirati iz kreveta u kolica. I dok baterija (ali i ukupna cijena) ovih uređaja još uvijek predstavlja kritičnu točku, u Panasonicu vjeruju kako je posrijedi vrlo skora budućnost: