CES 2014.

Pametne naočale za uvećanu stvarnost

07.01.2014 u 18:32

Bionic
Reading

S novim izdankom Epsonove serije Moverio, predstavljenim tijekom CES-a u Las Vegasu, možete se ne samo spojiti na internet i gledati filmove u 3D, već ih i koristiti za gledanje uvećane stvarnosti

Prvi Epsonov AR (Augmented Reality, uvećana stvarnost) uređaj namijenjen uporabi kod kuće ili u pokretu su prozirne binokularne pametne naočale druge generacije.

U odnosu na prethodni model BT-100 kućište je upola manje, a masa manja za 58 posto - 88 grama.

U uređaj su ugrađeni senzori za prednju kameru, žiroskop, GPS sustav, kompas i akcelerometar te mikrofon. Pogoni ga dvojezgreni procesor radnog takta 1,2 GHz te Android 4.0.4. Baterija bi trebala osigurati do šest sati autonomije.

Uređajem se upravlja putem multi-touch plohe osjetljive na dodir. S internetom se povezuje putem Wi-Fi mreža te preuzimanje aplikacija s trgovine online Moverio Apps Market, za što je predviđeno osam GB interne memorije te SD utor za memorijske kartice kapaciteta do 32 GB, kao i gigabajt RAM-a.

Uz to, BT-200 može se spajati s drugim uređajima putem standarda Bluetooth 3.0, DLNA i Miracast.

Nudi sliku promjera 320 inča (812 cm) u qHD razlučivosti. Osim u aplikacijama za AR, moći ćete uživati u 2D i 3D filmovima uz integrirani Dolby Digital Plus.

Istodobno s predstavljanjem novih naočala, web stranice za developere postat će dostupne i ponudit će alate i informacije za razvoj aplikacija koje će biti dostupne na tržištu od svibnja 2014.

U Epsonu očekuju razvoj posebno dizajniranih aplikacija za korištenje u profesionalne svrhe, na područjima kao što su edukacija, logistika, znanost, medicina i sigurnost.

Naočale će biti dostupne na tržištu od svibnja 2014. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 eura (oko 5400 kuna).