JESENSKI UPDATE

Paint je od jeseni mrtav, pogledajte što Microsoft još ukida

24.07.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Zajedno s Outlookom Express, Readerom i SIB-om, Microsoft je izbacio popis stvari koje će se maknuti tijekom Windows 10 jesenskog updatea, a među njima je i popularni Paint uveden prije 32 godine

Korisnike Windows 10 u će na jesen čekati par neočekivanih iznenađenja. Naime, Microsoft planira maknuti ili jednostavno promijeniti jako puno programa i sustava unutar OS-a na koje smo navikli. Ovo su samo neke od stvari koje više neće biti tu nakon ovog updatea.

Paint

Svi smo barem jednom otvorili Paint. Generacije su učile crtati u paintu. Paint je onaj alat koji nekako uvijek ostaje kroz sve Windowse i sve update, ali izgleda da je i njegovo vrijeme nakon 32 godine prošlo. Njegovo mjesto će zamijeniti Paint 3D koji nema mnogo zajedničkog s poznatim alatom, a i morate ga skinuti sa Windows Store-a.

Outlook Express

U objašnjenju za Outlook stoji jednostavno da će ga ukloniti zbog dijelova koda koji više ne funkcioniraju.

Sync Your Settings

Tu dolazi do malo drugačijih promjena. Trenutno se taj cloud storage nalazi na dva mjesta za dva tipa korisnika. No u nekom budućem izdanju, isti cloud sustav za pohranu će se koristiti i za Enterprise State Roaming korisnike i za sve ostale korisnike.

System Image Backup

Jedino što su iz Microsofta preporučili je da prijeđete na drugi Backup sistem. Jer kada dođe update, sve fotografije koje ste backupali preko SIB-a će jednostavno otići.  

Reader app

Neke mogućnosti Readera će biti integrirane u Microsoft Edge, tako da nije smak svijeta.