DRUŠTVENE MREŽE

Označite neprikladne: TikTok isprobava reakciju palac dolje - za komentare

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 14.04.2022 10:10
  • Objavljeno 14.04.2022 u 10:10
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Paulo Amorim / ddp USA / Profimedia

Nova značajka bi korisnicima trebala pomoći da označe 'nebitne ili neprikladne' komentare

TikTok isprobava značajku koja korisnicima omogućava izražavanje nezadovoljstva komentarima u videima. U novom blogu kompanija je najavila mogućnost označavanja komentara koje korisnici smatraju 'irelevantnima ili neprikladnima' bez da se 'palac dolje' prikazuje drugima. Neki su korisnici, piše Verge, opazili različite verzije spomenute opcije.

'Ove povratne informacije pomoći će nam da uz mnoge druge faktore komentare učinimo relevantnima - mjestom za iskrenu komunikaciju' kažu iz kompanije.

Podsjetimo, korisnici TikToka već imaju opciju 'dislajkanja' videa pomoću koje algoritmu daju do znanja da ih ne zanima takav sadržaj. Palac dolje za komentare bit će dostupan pored opcije prijave neprikladnog sadržaja.

Kompanija je također objavila da eksperimentira sa slanjem podsjetnika o značajkama poput filtriranja komentara i grupnog blokiranja kreatorima koji dobiju velik broj negativnih komentara. Odluke o tome hoće li značajku učiniti dostupu svima donijet će tijekom idući nekoliko tjedana.

U nedavnom je izvješću o transparenciji TikTok objavio da je između listopada i prosinca prošle godine izbrisao 85 milijuna videa - što je oko 1 posto sveukupnih videa na platformi.