TABLETI I MOBITELI

Ovo su ASUSovi noviteti za ovu godinu

25.02.2014 u 20:43

Bionic
Reading

Prvog dana Mobile World Congressa, ASUS je debitirao s dva potpuno nova člana popularne linije Fonepad, Fonepad 7 LTE (ME372CL) i Fonepad 7 (ME175CG). ASUS je također prikazao i kompletnu liniju najnovijih mobilnih proizvoda, uključujući ZenFone seriju, PadFone mini i novi PadFone

'Vrlo smo uzbuđeni što možemo predstaviti naše najnovije Fonepad modele i predstaviti kompletnu liniju telefona u Europi tijekom MWC-a,' izjavio je Benson Lin, potpredsjednik korporacije ASUS. 'ASUS je uvijek u potrazi za nevjerojatnim u svemu što radi, i mi ćemo nastaviti nastojati korisnicima osigurati nevjerojatno iskustvo putem naših inovacija na mobilnim uređajima.'

Fonepad - uređaj bez kompromisa, dva nova modela

Najnoviji član ASUS linije mobilnih proizvoda prikazan na MWC-u je Fonepad 7 LTE (ME372CL) 0,7-inčni fablet s integriranom LTE povezivošću i funkcionalnošću telefona. S nevjerojatno velikim brzinama prijenosa podataka, Fonepad 7 LTE pruža streaming video sadržaja i glazbe bez problema i brz odaziv prilikom pretraživanja interneta. Dupli prednji zvučnici i SonicMaster tehnologija osiguravaju bogat i kvalitetan zvuk koji je savršena dopuna IPS zaslonu. Intel ® Atom ™ Z2560 1.6GHz procesor s Hyper-Threading tehnologijom jamči moćne multi-tasking i grafičke performanse za najnovije aplikacije i igre, dok energetska učinkovitost osigurava cjelodnevnu uporabu.

Drugi novitet s MWC-a, Fonepad 7 (ME175CG) je 7-inčni fablet s 3G povezivošću i funkcionalnošću telefona koji predstavlja odličnu vrijednost za uloženi novac. Fonepad 7 posjeduje HD IPS zaslon za oštru i živopisnu sliku i Intel Atom Z2520 1.2GHz procesor visokih performansi. 3G povezivost dodatno poboljšava performanse i čini web pretraživanje, aktivnosti na društvenim mrežama i video pozive brzim i bez zastoja.

ZenFone - velike mogućnosti, unaprijeđen dizajn

ZenFone, dugo očekivana ASUS smartphone serija, sada je dostupna u obliku uređaja s ekranima od 4 do 6 inča u raznim bojama. Sve ZenFone modele odlikuje Corning ® Gorilla ® Glass 3 ekrani sa otpornošću na ogrebotine i većom izdržljivošću.

ZenFone 4 ima prelijep 4-inčni zaslon i možete ga lako personalizirati sa zamjenjivim pozadinskim futrolama koje su dostupne u ugljeno crnoj, biserno bijeloj, višnja crvenoj, svijetlo plavoj i jarko žutoj boji. Podržava micro SD karticu do 64GB, pa imate više prostora za fotografije, video sadržaje, aplikacije i slično. ZenFone 5 dolazi s prostranim 5-inčnim IPS HD zaslonom koji možete koristiti čak i pri nošenju rukavica. Njegov elegantan dizajn sveden je na samo 5.5mm na najtanjem rubu. ZenFone 5 dostupan je u ugljeno crnoj, biserno bijeloj, višnja crvenoj, šampanjsko zlatnoj i tamno ljubičastoj boji. ZenFone 6 nudi fantastični 6-inčni HD IPS zaslon dopunjen SonicMaster audio tehnologijom. Opremljen je moćnom kamerom od 13 megapiksela i dostupan je u ugljeno crnoj, biserno bijeloj, višnja crvenoj i šampanjsko zlatnoj boji.

PadFone mini i novi PadFone - moćne performanse u bogatom pakiranju

PadFone mini je jedinstven smartfon sa zaslonom veličine tableta koji može stati u svaki džep. Sastoji se od 4-inčnog smartfona čiji se rubovi uklapaju u 7-inčni tablet. Sa snažnim Intel Atom Z2560 procesorom s Intel Hyper-Threading tehnologijom, 8GB prostora za pohranu i podrškom za micro SD karticu do 64GB, PadFone mini ima snagu i resurse za aplikacije i telefona i tableta. Također ima podršku za dvije SIM kartice što korisniku daje slobodu da ima dva broja telefona, odvojene podatke i telefonske linije.

Za one koji preferiraju veće ekrane, novi PadFone je 5-inčni Full HD smartfon sa brzom LTE povezivošću koji se lako transformira u 10-inčni Full HD tablet. Podržan elegantnim aluminijskim dizajnom i Qualcomm ® Snapdragon ™ 800 quad-core 2.2GHz procesorom, novi PadFone bez muke pokreće najnovije aplikacije i HD video sadržaje. Njegova PixelMaster camera od 13 megapiksela jamči oštre i živopisne fotografije, bez obzira na osvjetljenje.

ZenUI — jednostavno lijep i ozbiljno pametan

Zasnovan na konceptu slobode, individualnog izraza i povezivanja, ZenUI je novo korisničko sučelje namijenjeno ekskluzivno ASUS mobilnim uređajima, prvenstveno dostupan na ZenFone i PadFone miniju. Ima potpuno novi učinkovit i privlačan vizualni identitet s modernim 'flat' ikonicama, živopisnim bojama, animacijama, novim melodijama zvona, zvukovima obavijesti i preglednim rasporedom.

ZenUI ima i dvije funkcije - What 'Next i Do It Later - dizajnirane kako bi pomogle korisnicima da aktivno upravljaju velikim brojem informacija s kojima su svakodnevno suočeni i omoguće im da budu produktivniji. What 'Next ističe trenutno najvažnije informacije za korisnika na sredini zaključanog zaslona, na glavnom ekranu i u podsjetniku.

Do It Later omogućuje korisnicima da se fokusiraju na primarne zadatke bez zaboravljanja na druge važne stvari koje su odgođene za kasnije. Korisnik može i sačuvati interesantne stavke kao što su članci, YouTube video sadržaji ili internet stranice kako bi ih pročitao kasnije. Svaki podsjetnik i pohranjena stavka su smješteni u posebnu Do It Later aplikaciju i sadrže prečace za obavljanje odgovarajućeg zadatka, kao što je 'nazovite kontakt' ili 'pogledajte web stranicu'.