TEHNO SAVJETI

Ovladajte Google Play Storeom uz ove jednostavne savjete

22.10.2017 u 19:38

Bionic
Reading

Ako imate Android, budite uvjereni da je Googleov Play Store najsigurniji način nabavke novih aplikacija. Evo kako iskustvo kupnje i downloada možete učiniti puno zabavnijim i sigurnijim

Suočimo se s činjenicom: većina nas koristi Google Play kao tržište aplikacija. Posjetimo ga, vidimo što nam se dopada i stisnemo 'instaliraj'. Istina je, doduše, da na Google Playju možete raditi puno više od pukog kupovanja i downloadanja softvera, piše Makeuseof.

Isprobajte aplikacije i tražite povrat novca

Jeste li znali da možete tražiti povrat novca u Play Storeu? Google je, iznenađujuće, vrlo popustljiv po tom pitanju i proces je iznenađujuće jednostavan. I da, možete vratiti aplikaciju kada 'kasnije shvatite da vam ne treba'. 

Što se plaćenih appova i igara tiče, na raspolaganju su vam dva sata isprobavanja tijekom kojih možete tražiti povrat novca (ili 48 sati ako koristite web prijavu umjesto aplikacije u Play Storeu). Jedini izuzetak ovog pravila su neautorizirane transakcije koje imaju limit povrata od 65 dana.

Pretražujte appove po autoru

Kada pretražujete Play Store u pretragu možete ukucati pub:[ime developera] kako biste filtrirali rezultate pretrage i samo prikazali rezultate koji imaju navedenog autora. Ovo je zbilja super metoda za traženje cijelog portfelja autora, u slučaju da vam se svidjela neka njihova aplikacija.

Otključajte testne verzije aplikacija

Ponekad ćete čuti ili pročitati da dolazi aplikacija koju testiraju ali nije dostupna javnosti. Možete provjeriti je li dostupna kao 'early access' i možete li ju isprobati prije ostalih. Samo vodite računa da su rane verzije appova često pune bugova. 

Play Store developerima također dozvoljava izdavanje zasebnih beta verzija već izašlih aplikacija. Ove beta aplikacije imaju više značajki i korisnih dodataka, no nisu spremne za javnost zbog bugova, grešaka i tako dalje. Da biste se predbilježili za beta testiranje, otiđite u Play Store, odite do aplikacije koju želite i skrolajte prema dolje. Ako aplkacija ima beta program, moći ćete se predbilježiti tapom na 'Become a beta tester'.

Čitajte samo pouzdane recenzije aplikacija

Jeste li ikad downloadali hvaljenu aplikaciju samo da biste shvatili da je bugovita na vašem računalu? Ili su prijašnje verzije bile super, a nova ima značajke koje su upropastile iskustvo? 

Nasreću, moguće je filtrirati recenzije i prikazati samo one relevantne. Odite na stranicu od aplikacije, tapnite na Read All Reviews i nakon toga Options i izaberite 'Latest version only'. Možete čak i izabrati 'From this device model only' i pregledati recenzije korisnika koji koriste baš vaš model uređaja. 

Ne trpajte aplikacije na Home ekran

Jedna od najiritantnijih stvari kod instalacije appova je njihova sklonst da se trpaju u glavni ekran. Ako imate zatrpani home ekran, ovo će stvoriti drugu stranicu, što znači da ćete nove skraćenice svaki put morati ručno brisati.

Dobre vijesti? Ovu napornu značajku možete isključiti jednom zauvijek. U Play Storeu tapnite na meni i odite u Settings. Nakon toga samo pod General maknite kvačicu pored 'Add icon to Home screen.'

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei