TILTBRUSH

Ovim programom ćete moći raditi umjetničke komade u tri dimenzije

27.09.2014 u 07:44

Bionic
Reading

Virtualna stvarnost je itekako uznapredovala u novije vrijeme, a posebno otkako se pojavio Oculus Rift. Naravno, osim hardvera, posebna pažnja je potrebna u kreiranju softvera koji podržava ili iskorištava VR, a Tilt Brush je upravo jedan takav komad. Ovim virtualnim alatom je moguće crtati u tri dimenzije kao nikad do sada, bilo da je riječ o običnim potezima kistom, simulacijom dima, zvijezda - pa i svjetla

Je li Tilt Brush sljedeća generacija umjetničkih alata za crtanje? Upravo tome se nadaju Skillman & Hackett, koji stoje iza novog uratka za svijet virtualne stvarnosti. Za sada detalji vezani uz aplikaciju nisu potpuno jasni, no valja spomenuti kako je Oculus nedavno objavio izvorni kod svog prvog development kita, za očekivati je da će ovaj proizvod uz možda još više značajki jednog dana ugledati svjetlo dana za opću uporabu.

Posebnost ovog alata je i izrada animiranih GIF datoteka sa crtežom korisnika, a svakako vrijedi istaknuti kako je TiltBrush osvojio nekoliko nagrada za inovativnost, interaktivni dizajn te nagradu za najbolju VR aplikaciju - što ne čudi s obzirom na prikazane mogućnosti:

Ovim programom ćete moći raditi umjetničke komade u tri dimenzije