NOVITETI

Ovi punjači napune e-auto za četiri sata

01.02.2015 u 08:17

Bionic
Reading

Schneider Electric predstavio je tijekom Međunarodnog sajma automatike i mehatronike IFAM u Celju EVlink, punjače koji pune i do tri puta brže nego putem obične utičnice

Modeli za kućnu uporabu dolaze u rasponu snage od 3,7 do 11 kW, prilagođeni su za dulja razdoblja korištenja te omogućuju vremensko usklađivanje s jeftinijom tarifom, uz automatsko ograničavanje snage kako bi se izbjeglo preopterećenje.

Pri jakosti struje od 32 ampera, EVlink će napuniti bateriju vozila za manje od četiri sata, a već jedan sat punjenja omogućuje 50 kilometara vožnje, tvrde u Schneideru. Na raspolaganju su dva modela: EVlink Residential (za zatvorene prostore) i EVlink Wallbox (za vanjsku uporabu).

Poslovnim korisnicima namijenjen je model EVlink Parking. Zahvaljujući fleksibilnom rasponu snage do 22 kW, omogućuje brzo punjenje većeg broja vozila, uz identificiranje korisnika pomoću bežične tehnologije RFID.


Poseban softver prati potrošnju u realnom vremenu i upravlja pristupom putem potvrde identiteta. Ugrađen je i sustav upravljanja energijom koji omogućuje ograničavanje količine električne energije namijenjene punjačima, sukladno njezinoj raspoloživosti i poslovnim potrebama. Sustav uključuje i EVlink Supervision, web odredište za analizu korištenja energije, efikasnom i povoljnijem održavanju, provjeri identiteta vozača i upravljanju troškovima.

Punjači EVlink dio su sustava Smart Grid koji je Schneider Electric također predstavio na IFAM-u.