BLIZZARD JE PONOSAN

Overwatch igra preko dvadeset milijuna ljudi

13.10.2016 u 09:05

Bionic
Reading

Prije usporedbe s drugim videoigrama popularnog pucačkog žanra valja napomenuti da je Blizzard ovo postigao za manje od pet mjeseci

Blizzard je upravo službeno objavio kako je njegova najuspješnija (i jedina) pucačina iz prvog lica premašila dvadeset milijuna korisnika. Pod ovim, naravno, ne smatramo broj aktivnih igrača već broj registriranih računa na Battle.netu koji u kolekciji imaju Overwatch

Igra je sakupila preko deset milijuna zainteresiranih tijekom otvorene bete. Neposredno nakon izlaska ovog svibnja imala je sedam milijuna gejmera na PlayStationu 4, Windowsima I Xboxu One. U to doba Blizz je izjavio kako brojke predstavljaju 'jedinstven broj igrača diljem svijeta koji uključuje svakog tko je kupio fizičku, digitalnu verziju igre ili je jednostavno zaigrao u internet kafeu'.


Ovog kolovoza broj igrača premašio je 15 milijuna, što ovaj konačni rezultat koji gledamo danas čini donekle razumljivim. Jedina statistika o kojoj moramo voditi računa vezana je uz konkretan broj prodanih kopija. Mnogi igrači koji su Overwatch igrali u internet kafićima vjerojatno imaju više računa s obzirom na to da postoji šansa da su jednog, dva ili više jednostavno - zaboravili.

Koliko god optimistične vijesti bile, činjenica je da će Overwatch imati još podosta posla planira li uhvatiti korak s nekim drugim igrama iz Blizzarda. Hearthstone, recimo, ima preko pedeset milijuna registriranih korisnika.