status aktivnosti

Ovako možete isključiti opciju na Instagramu koju malo tko voli

25.07.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Nakon pregršt velikih novosti koje je Instagram predstavio u posljednje vrijeme stigla je i jedna manja, no itekako značajna. Od sada korisnici mogu vidjeti kada su im prijatelji aktivni na aplikaciji

Jeste li primijetili nešto novo na Instagramu? Naravno da jeste kad svaki tjedan predstavi neku novotariju, poput onih neanonimnih naljepnica za postavljanje pitanja ili, pak, dijeljenja glazbe i objava preko Priča.

Instagram je nedavno u aplikaciju ubacio novu značajku koja pokazuje kada su prijatelji aktivni. Ova značajka, poznata kao Status aktivnosti, nije ekskluzivna samo za ovu popularnu mrežu – istu ili sličnu stvar imaju gotovo sve društvene mreže i platforme za slanje poruka.

Zelena točka svugdje je indikator je li je netko na mreži ili ne i korisnici ju dobro poznaju. Od sada mogu vidjeti kada su im prijatelji aktivni, ali i njihovi će prijatelji vidjeti kada su oni aktivni. Baš kao i na Messengeru ili WhatsAppu, status je moguće skriti.

Osim toga, zelena će točka biti vidljiva na različitim mjestima preko cijele aplikacije, što uključuje pristiglu poštu i popis prijatelja za kada im želite podijeliti objavu s naslovnice.

Na svom blogu, Instagram je objasnio što stoji iza pojave statusa aktivnosti riječima:

'Dopisivanje s prijateljima i dijeljenje sadržaja koji volite je zabavnije kada znate da su vaši prijatelji tamo i da će to odmah vidjeti. Ovo ažuriranje otvara vam mogućnost da razgovorate s više ljudi u stvarnom vremenu i daje vam kontrolu da potpuno sakrijete svoj status.'

korisne opcije

Pet savjeta za WhatsApp koji će vas zaštititi od znatiželjnih

Pogledaj galeriju

Dobra je vijest da možete isključiti status aktivnosti tako da isključite opciju Prikaži status aktivnosti. Kao i kod drugih platformi sa sličnim opcijama, to znači da nećete vidjeti status aktivnosti drugih računa, ali nećete otkrivati ​​ni svoju aktivnost svijetu.

Pomalo iznenađuje koliko je dugo Instagramu trebalo da smisli kako prikazati status aktivnosti. No ovaj bi dodatak mogao povećati razinu angažmana, budući da će korisnici radije razgovarati s osobama koje poznaju, a koje su aktivne u isto vrijeme, piše Make Use Of.

Galaxy Note 9 u pet boja Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung