uskoro i u ostaku svijeta

Instagram je uveo novost u Priče, a svidjet će vam se više od Boomeranga

02.07.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Društvena mreža koja je stvorena radi dijeljenja fotografija sve više nade polaže u video sadržaje, a sad su dodali i audio značajku koja će se svidjeti mnogima koji traže nove načine izražavanja. Jednostavno nazvana - Glazba - pruža mogućnost dodavanja pjesama u Priče

Najprije ih je uveo Snapchat, zatim Instagram, pa Facebook i WhatsApp. Priče, izgleda, žive svuda i baš kad ste mislili da vam nisu mogle biti zanimljivije sa svim tim filterima, naljepnicama i natpisima, Instagram im je odlučio dodati glazbu. Pa tako korisnici sada mogu birati između tisuća poznatih pjesama kojima će obogatiti svoj sadržaj.

Instagramove priče su prilično popularne, a mreža broji 400 milijuna dnevnih korisnika. Kako bi zadržali ovu impresivnu razinu rasta, tvrtka nastavlja dodavati novitete. Prije nekoliko tjedana izbacili su IGTV, platformu za duže videozapise, zatim su u tajnosti pustili Lite verziju aplikacije, a sada su našli način kako da korisnike zabave popularnim pjesmama različitih žanrova.

Kako dodati glazbu u Instagram priče

Instagram je na svom blogu napisao kako je moguće izabrati glazbu koja odgovara trenutku i pomaže vam da izrazite kako se osjećate. Obećavaju kako će se moći birati između 'tisuća pjesama' zahvaljujući suradnji Facebooka s vodećim izdavačkim kućama.

Da biste dodali pjesmu na fotografiju ili videozapis, jednostavno dodirnite ili povucite zaslon kao i kad dodajete naljepnice. Između GIF-a, sata, lokacije i ostalih, pojavit će se i ikona Glazba koju možete dodirnuti da biste vidjeli mogućnosti. Pojavit će se prozor s prijedlozima i trakom za pretraživanje pa možete tražiti određenu pjesmu po nazivu, žanru ili raspoloženju.

Bez obzira na odabranu pjesmu, možete ju preslušati prije objavljivanja kako biste pronašli dio koji želite objaviti. Osim što će se uz objavljenu priču čuti odabrana glazba, gledatelji će vidjeti naziv i autora pjesme.

Spremni za karaoke?

Ako vam je draže snimiti se kako pjevate, možete odabrati željenu pjesmu prije snimanja videozapisa. Samo otvorite fotoaparat, pronađite opciju Glazba pod gumbom za snimanje, odaberite pjesmu i pronađite odjeljak koji želite koristiti, a glazba će svirati u pozadini.

Naljepnica s glazbom dostupna je na verziji v51 na Androidu i na iOS-u, ali samo u određenim zemljama, barem za sada. Opcija odabira pjesme prije snimanja videozapisa dostupna je samo na iOS-u, a Android će je kasnije preuzeti, piše Make Use Of.

  • +7
Najpopularniji psi na Instagramu Izvor: Društvene mreže / Autor: instagram.com/harlowandsage