ZBOGOM NAOČALE?

Ova aplikacija pokušat će vam ispraviti vid

20.03.2014 u 06:50

Bionic
Reading

Nova aplikacija GlassesOff navodno može poboljšati vidi tako što vaše oči tjera na seriju vježbi. Odradite li ih tri puta tjedno, nećete trebati naočale za čitanje nakon tri mjeseca

Rješenja za kratkovidnost pri čitanju izbliza dosad su bila ograničena na nošenje naočala, kontaktnih leća te operativne zahvate na oku.


GlassesOff koristi drukčiji pristup, osmišljen kako bi vizualne sustave u mozgu natjerao na bolje korištenje svojih mogućnosti, odnosno na prilagodbu i kompenzaciju za zamagljivanje vida koje dolazi s godinama.

Ovako izgleda jedna od vježbi (klikni za uvećanje)


Aplikacija koristi obrasce dizajnirane kako bi se ojačale poveznice relevantne za čitanje, kao što je prepoznavanje slova. Stalno prati vaš napredak i prilagođava se, sve dok vas u potpunosti ne oslobodi od ovisnosti o vizualnim pomagalima poput naočala.

Možete ju besplatno preuzeti u App Storeu. Nudi provjeru vida i prvi dio programa GlassesOff. Nakon što ju koristite otprilike dva tjedna, dobit ćete priliku pretplatiti se na punu verziju, za 59,99 dolara (oko 330 kuna), piše Daily Mail