OBRAZOVNI SKUP

Otvoren treći sveučilišni Dan e-učenja

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 07.12.2011 12:42
  • Objavljeno 07.12.2011 u 12:41
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na sveučilištu u Zagrebu danas je otvoren treći sveučilišni Dan e-učenja kako bi se nastavilo poticanje e-učenja i provedba Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu

Dan e-učenja namijenjen je akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima zagrebačkog Sveučilišta, kako bi razmijenili iskustava i stekli nova znanja u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama i tehnologiji e-učenja u obrazovnom procesu.

Skup je posvećen novim ulogama nastavnika i studenata u obrazovanju, strategiji učenja i poučavanja, e-kolegiju iz studentske perspektive te evaluaciji učinkovitosti inovativnih tehnologija u obrazovanju.

Skup je otvorio rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš podsjetivši kako se već pet godina intenzivno razvija sustav e-učenja, u koji je ušao velik broj fakulteta a mnogi koriste usluge i savjete. Izrazio je nadu da će i drugi fakulteti pokazati interes za tu vrstu kolegija i početi primjenjivati sustav e-učenja. Kazao je i kako će za dva do tri mjeseca biti gotov elaborat o promjenama na Sveučilištu, koji zatim ide u javnu raspravu a potom će se raditi na promjenama statuta i pisanju strategije Sveučilišta. Po njegovim riječima, tema e-učenja je značajna i potrebno ju je uklopiti u strateški razvoj Sveučilišta.

Prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak naglasila je kako je na Sveučilištu blizu gotovo 2.000 e-kolegija, dodajući da se više o e-učenju ne govori kao o inovativnom pristupu jer je ono zaživjelo i prihvaćeno je. Zauzela se za osnivanje centralnog mjesta za evaluaciju e-kolegija te istaknula da je Povjerenstvo za e-učenje priredilo dokument koji će pojasniti kriterije izbora u znanstveno-nastavna zvanja, a gdje će se posebno vrednovati priprema e-sadržaja.

U okviru programa Dana e-učenja dodijeljene su nagrade za uspješne e-kolegije Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2010./2011., ali nije dodijeljena nijedna glavna nagrada već samo dodatne. Nagradu za multimedijske sadržaje u e-kolegiju dobio je kolegij "Signali i sustavi" Fakulteta elektrotehnike i računarstva nositelja Branka Jerena i Damira Seršića, dok je nagradu za uporabu društvenog softvera u e-kolegiju dobio kolegij "Strukture podataka" Fakulteta organizacije i informatike nositelja Mirka Čubrila.

U okviru Dana e-učenja bit će održana panel diskusija o e-učenju tijekom koje će sudionici raspravljati o implementaciji e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu i u visokom obrazovanju te načinima korištenja prednosti e-učenja u podizanju kvalitete obrazovanja, kao i njegovoj potpori kreativnosti i inovacijama.

Dan e-učenja organizirao je Ured za e-učenje/Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi