RAČUNALSTVO U OBLAKU

Office 365 dostupan i hrvatskim tvrtkama

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 28.06.2012 16:38
  • Objavljeno 28.06.2012 u 15:53
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Microsoftov servis u računalnom oblaku hrvatskim će tvrtkama biti dostupan od dva dolara (oko 11,5 kuna) po korisniku mjesečno

Microsoft Office 365, servis koji objedinjuje Office, SharePoint Online, Exchange Online i Lync Online, komercijalno je dostupan svim korisnicima u Hrvatskoj.

Servis koji je dostupan 24/7 obilježava prvu godišnjicu od predstavljanja te je, osim u Hrvatskoj, od danas dostupan na 45 novih tržišta. Tako će ga moći koristiti čak četiri milijarde ljudi iz 88 zemalja svijeta, a s podrškom za 11 novih jezika Office 365 trenutačno je lokaliziran u 32 jezične inačice.

Office 365 omogućit će krajnjim korisnicima i malim tvrtkama pokretanje servisa Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online i internetskih stranica za svega 15 minuta, po cijeni od šest dolara mjesečno (oko 35 kuna), po korisniku.

Također je dostupan raznovrstan izbor za srednje velike i velike tvrtke te javnu upravu, po cijeni od dva dolara mjesečno u kunskoj protuvrijednosti, za što će svaki pojedini korisnik dobiti email uslugu.

Office 365 će velikim tvrtkama ponuditi i mogućnost korištenja softvera Office Professional Plus za računala po 'plati koliko trošiš' osnovi. Tako će za 24 dolara mjesečno (oko 138 kuna) svaki korisnik moći koristiti Office Professional Plus, email uslugu, glasovnu poštu, povezivati se s društvenim mrežama, razmjenjivati instant poruke, izraditi web-portal odnosno extranet stranicu, obavljati video-konferencijske pozive te koristiti 'on-premise' licence, uz neprestanu korisničku podršku.

Sustav Office 365 već koriste djelatnici Mercatora u Sloveniji i Hrvatskoj, kao i Ministarstvo kulture i zadarska tvrtka Effectus.

Od danas je u Hrvatskoj dostupan i Office 365 za obrazovne ustanove. Njime će se koristiti Sveučilište u Puli i Sveučilište u Rijeci, a uskoro će im se pridružiti i splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te druge akademske ustanove koje trenutačno koriste sustav Live@edu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi