KORIŠTENJEM NEURALNE MREŽE

Oduševit će vas što Adobe sada može izvesti s fotografijama

04.04.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Stručnjaci tvrtke Adobe, tvrtke poznate po svojim programima za izradu ilustracija i uređivanje fotografija, uz partnere sa Sveučilišta Cornell razvili su jedan od fenomenalnih novih pristupa u kopiranju stila s jedne fotografije na drugu

Tko se sjeća popularnosti aplikacije Prisma, bit će mu mnogo jasnije što Adobe ovdje radi. No, dok Prisma 'kopira' stil i tehniku nekih slavnih slikara te pomoću neuralnih mreža stvar primjenjuje na korisnikove fotografije, kod koji su razvili stručnjaci Adobea i Cornella može prepoznati boje i rasvjetu s izvorne fotografije te stvar primijeniti na drugu fotografiju. 

Rezultati su zapanjujuće dobri: 

Koliko je stvar impresivna svjedoči i činjenica da algoritmi bez problema prepoznaju stvari poput prozora na fotografiji te na njih primijene odgovarajuće osvjetljenje. 

Ne treba ni sumnjati da će fotošopiranje sljedeće generacije biti još impresivnije - i jednostavnije za krajnje korisnike. Istraživački rad naslovljen 'Deep Photo Style Transfer' moguće je pronaći u online biblioteci Sveučilišta Cornell.

Via TNW