LJEPŠA STRANA TEHNOLOGIJE

Održan prvi Girl Geek Dinner u Hrvatskoj

  • Autor: Merita Arslani
  • Zadnja izmjena 02.12.2011 14:29
  • Objavljeno 01.12.2011 u 13:15
Girl Geek Dinners Hrvatska (1)

Girl Geek Dinners Hrvatska (1)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Girl Geek Dinners Hrvatska

Na večeri koja je okupila djevojke koje dijele strast prema tehnologiji okupile su se cure različitih interesa, od onih koje vole SF ili gadgete, do ‘hardcore’ programerki, web administratorica i grafičkih dizajnerica

Prvi hrvatski Girl Geek Dinner uspješno je sinoć održan u Zagrebu, a odaziv djevojaka bio je i više nego zadovoljavajući. Oko 150 ljubiteljica tehnologije, gadgeta te ostalih stvari vezanih uz tehnologiju, ali i onih koje se profesionalno bave poslovima u ICT kompanijama, okupilo se kako bi razmijenile iskustva, upoznale se i jednostavno se družile s curama koje zanimaju iste stvari.

‘Odaziv je zaista odličan i mislim da će sljedeći Geek Dinner okupiti još veći broj djevojaka. Interes djevojaka koje su došle je različit, od djevojaka koje vole SF ili gadgete do pravih ‘hardcore’ programerki, web administratorica i grafičkih dizajnerica. Postoji vrlo ozbiljna inicijativa da se Girl Geek Dinner organizira u još nekim gradovima, a za sada su nam se javile djevojke iz Osijeka, Umaga, Varaždina i Splita, kojima ćemo pomoći koliko god je potrebno da isto ovako uspješno organiziramo GGD i izvan Zagreba’, rekla je Bojana Mandić, organizatorica Girl Geek Dinnera, te navela da će im, unatoč uspješnoj prvoj večeri, i u buduće biti potrebna pomoć, naročito sponzora koji su već sada prepoznali dobar marketinški potencijal GGD-a.

Tijekom večeri predstavljeno je jedno zanimljivo istraživanje Ipsosa i eHrvatske o odnosu žena i muškaraca u ICT sektoru. Tako je među zanimljivijim podacima onaj da su žene slabije plaćene na ICT poslovima, no taj trend nije povezan s diskriminacijom. Radi se o tome da su žene u ICT-ju na slabije plaćenim pozicijama, a imaju i manje godina staža, što je također bitna odrednica prilikom određivanja visine plaće. Što se tiče rukovodećih mjesta u ICT kompanijama, ženama pripada 28 posto ‘šefovskih’ pozicija i ta je brojka u porastu iz godine u godinu. O tome koja je najveća prednost žena na ICT poslovima izjasnili su se sami vlasnici i direktori ICT kompanija te su naveli da su u odnosu na muške kolege, žene daleko komunikativnije, imaju bolju suradnju s klijentima i korisnicima, posjeduju bolje analitičke vještine te su sklonije timskom radu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi