APLIKACIJE ZA PAMETNE TELEFONE

Odabrani finalisti natječaja Budi kreaTivan

06.09.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Na natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju Budi kreaTivan pristiglo je preko 75 aplikacija i ideja za njihov razvoj, a stručni žiri odabrao je 14 najboljih

U kategoriji 'Prototip aplikacije' odabrano je šest najboljih, dok su u kategorijama 'Koncept aplikacije' i 'Pogled u budućnost' odabrane po četiri najbolje aplikacije.

Konačni raspored dobitnika nagrada bit će objavljen 15. rujna, a do tada će žiri detaljno testirati i analizirati finaliste. Također, finalisti će imati mogućnost žiriju prezentirati arhitekturu svoje aplikacije.

Nakon objave finalista 15. rujna, korisnici će na stranicama Aplicentra moći skinuti pobjedničke aplikacije na mobitel te ih isprobati.

Među finalistima našlo se mnoštvo zanimljivih aplikacija. Primjerice, tu je Blok za belu, aplikacija koja omogućuje jednostavno i brzo praćenje rezultata i zvanja tijekom partije bele, zatim Promet HR, koji vam donosi informacije o stanju na cestama od drugih sudionika prometa, te ShortCut Croatia, koja omogućuje pretraživanje telefonskog imenika. Tu su i HRCallerID, aplikacija koja omogućuje automatsku identifikaciju pošiljaoca SMS poruke koji nije upisan u kontakte na mobilnom uređaju, interaktivna karta zagrebačkih tramvaja ZgTram, te Traži Auto!, aplikacija koja vam omogućuje da saznate informacije o vozilu na temelju njegove registracijske oznake.

Cjelovit popis finalista u sve tri kategorije možete pogledati ovdje