PRIČA SE

Novosti oko kamere i baterije: Hoće li Galaxy S11 Plus doista ovako izgledati?

17.12.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Novi Samsungov top model smartfona mogao bi biti opremljen jačom baterijom koja neće biti i veća od one u Galaxy S10 Plus

Već se neko vrijeme priča kako će Samsungov pametni telefon Galaxy S11 Plus biti opremljen baterijom kapaciteta 5.000 mAh i kamerom sa senzorom od 108 megapiksela straga. Ali, čini se kako će taj senzor snimati fotografije od 12 MP.

Sličan pristup koristi više nedavno predstavljenih modela, među kojima je i Motorola One Vision, u kojima su senzori sa 48 MP koji kombiniraju četiri piksela u jedan. Galaxy S11 Plus bi se navodno trebao razlikovati po tome što bi kombinirao devet piksela u jedan.

Takav postav trebao bi pomoći pri snimanju uz lošije svjetlo jer veći pikseli mogu primiti više svjetla. Samsungov bi trebao biti veličine 2,4 mikrometara, znatno veći nego 1,4 mikrometra na glavnom senzoru ugrađenom u Galaxy S10 Plus.

Raspakirali smo Samsung Galaxy Fold Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Zasad nije jasno hoće li ta kamera moći snimati prave snimke sa 108 MP. Tu mogućnost nudi Xiaomijev Mi Note 10, također opremljen senzorom sa 108 MP, iako po početnim postavkama snima na 27 MP.

Što se baterije tiče, stiglo je još glasina kako se radi o kapacitetu od 5.000 mAh te kako je djelo tvrtke LG Chem. Jača baterija možda neće biti i veća jer bi zaštitni modul mogao biti 57 posto manji no što je to inače slučaj, o čemu smo već pisali.

Samsung Galaxy Note10+ - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ništa od navedenog dosad nije službeno potvrđeno, pa uzmite navedeno sa zrnom soli. Samsung će navodno predstaviti nove pametne telefone iz linije Galaxy 18. veljače iduće godine, piše Tech Radar.