PROCESOR NOVE GENERACIJE

Novi Snapdragon 710 - značajke flagshipa za Androide srednje klase

24.05.2018 u 15:05

Bionic
Reading

Ključ novog čipseta iz Qualcomma nalazi se u neusporedivoj energetskoj učinkovitosti - nudeći bolje performanse za manje električne energije

Skupi flagship uređaji oduvijek su imali najbolje stvari poput emotikona sa značajkama proširene stvarnosti, animiranim emotikonima i prepoznavanjem lica, no situacija bi se uskoro mogla promijeniti. Qualcomm je upravo najavio novi procesor stvoren za uređaje srednje klase. Njegovo ime je Snapdragon 710 i prvi je predstavnik nove serije 700 koju je kompanija najavila tijekom prošlogodišnjeg MWC-a.

RIJEŠITE PROBLEM

Vaš Android je spor? Evo što možete poduzeti!

Pogledaj galeriju

Više snage - manje struje

Njegova tržišna namjena je pokretanje uređaja srednje klase koji se po snazi nalaze iznad onih koje pokreću serije 600 i 400, s time da će i dalje biti slabiji od Snapdragona 845 koji pogoni apsolutno najmoćnije Androide na tržištu.

Snapdragon 710 koristi 10-nanometarski dizajn opremljen višejezgrenim AR engineom koji je namjenjen za neuralne mreže unutar samog uređaja, kao i Spectra 250 optičkim procesoorm koji omogućava stvari poput smanjenja vizualnog šuma i druge divote poput efekta bokeh.

Video i gejming

Novi čipset podržava 4K HDR video te koristi Ardeno GPU koji smanjuje potrošnju energije pri gejmingu ili gledanju videa - čak do 40 posto manje u usporedbi sa Snapdragonom 660 (kažu iz Qualcomma). Konačno, do 50 posto baterije ćete uz standardni punjač moći doći za manje od 15 minuta.

  • +3
Ovo su apsolutno najbolji smartfoni za uživanje u mobilnom gejmingu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Što se podatkovnog prijenosa tiče, Snapdragon će imati 710-ičin X15 LTE modem koji podržava download do 800 Mbps. Snapdragon 710 bit će dostupan Qualcommovoj klijenteli - proizvođačima smartfona i tableta već danas, što znači da ćemo prve smartfone sa ovim čipsetom moći kupiti već tijekom drugog kvartala 2018.