u tri godine

Novi rekord: TikTok dosegao milijardu korisnika

28.09.2021 u 11:42

Bionic
Reading

Nakon prilično burne godine i nerijetkih kritika na njezin račun, aplikacija i samim time društvena mreža iz ByteDancea uspješno je dosegla još jedan velik cilj

Skoro pet godina nakon što je Twitter ugasio Vine, TikTok je dosegao impresivnih milijardu mjesečnih korisnika, što je kompanija ByteDance službeno objavila putem bloga početkom tjedna.

Rekordni broj novih korisnika više je nego impresivna statistika uzmemo li u obzir da je prije samo godinu dana Trumpova administracija prijetila blokadom kompanije na američkom tržištu, piše Engadget.

Druga stvar koju valja uzeti u obzir je i brzina kojom je TikTok dosegao ove brojke. Aplikacija je globalno dostupna od 2018., dok je Instagramu za milijardu mjesečnih korisnika trebalo skoro šest godina.

S druge strane, u eri ranog Instagrama imali smo manju globalnu pokrivenost internetom, kao i manjak pandemije uslijed koje je konzumacija elektroničkih medija suknula do neviđenih visina.

Unatoč svim okolnostima, statistika i dalje ide TikToku u prilog te samo potvrđuje da rast kineske društvene mreže ne pokazuje znakove usporavanja.