ONHUB

Novi komad hardvera iz Googleovih radionica je - ruter

19.08.2015 u 15:05

Bionic
Reading

Google je ovih dana otkrio pravo iznenađenje - ušli su i u svijet kućnih rutera uz partnerstvo s tvrtkom TP-LINK. Prema njihovim riječima, inače komplicirane postavke, održavanje i sve ostalo negativno vezano uz mreže uspjeli su pojednostaviti u komadu hardvera koji se zove OnHub

'Umjesto glavobolja i loših veza, OnHub vam nudi Wi-Fi povezivost koja je sigurna, brza i laka za korištenje', navode iz Mountain Viewa. Googleov ruter osmišljen je primarno za kućanstva, a na to su obratili pažnju i u dizajnu. Za razliku od brojnih lampica i neuglednog dizajna većine takvih uređaja na tržištu, OnHub je dizajniran tako da je spreman za smještanje bilo gdje u kućanstvu.

Oglašivački i pretraživački div tvrdi kako je postavljanje njihovog rutera krajnje jednostavno - OnHub samostalno bira najbolje kanale, optimizira vezu i postaje sve bolji što ga se duže koristi. Spreman je za trenutne standarde, ali i budućnost zahvaljujući softverskim nadogradnjama.

Google navodi kako će stići još OnHub uređaja, a krajem godine bi se trebao pojaviti i rezultat suradnje s Asusom. Prvi OnHub ruter dostupan je tek u SAD-u i Kanadi po cijeni od 200 američkih dolara.