KOCKARSKA STATISTIKA

Novi kineski zakon proizvođače videoigara natjerat će da budu pošteniji!

02.05.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Prema najnovijem zakonu svi developeri morat će u cijelosti razotkriti kolike su šanse dobivanja predmeta iz 'nasumičnih nagrada' i virtualnih paketića

Kao i u pravoj lutriji, videoigre duboko ispod poklopca kriju statistiku. Ta statistika vrlo često zna činiti razliku između korisničkog zadovoljstva i razočaranja zbog uludo potrošenog novca. Najnoviji zakon u Kini, koji na snagu stupa 1. svibnja 2017., sve developere koji razvijaju igre za kinesko tržište čeka zid transparentnosti. Oni, naime, moraju objaviti kolike su šanse da igrač nakon mikrotransakcije i kupnje virtualnog paketića poput onog iz Hearthstonea, točno zna kolike su šanse da u njemu dobije vrjednije predmete.

Riot Games, proizvođači najpopularnije besplatne igre na svijetu - League of Legendsa, spremno su prihvatili odluku te  tjedan dana prije službenog datuma izdali točnu statistiku njihovih 'kovčega' koje igrači mogu kupovati unutar igre - na koje, naglašavamo, mogu potrošiti i pravi novac.

Uglavnom, evo kako stvari stoje kad otvorite bilo koji Hextech crafting i loot kovčeg. 

  • Skin Debris (Dijelići 'skina'): 45.135%
  • Trajni Skin: 29.255%
  • Hero Debris (Dijelići heroja): 14.61%
  • Trajni heroj: 7%
  • Ikona za igrača: 2%
  • Skin za wardove: 2%

PvP Live naglasio je da trajno pokupljeni heroji i skinovi jedino padaju u posebnim prilikama što znači da ovi brojevi vrijede samo za promotivna razdoblja, a ne svakodnevnu igru. U drugu ruku, mnogi članovi Reddita također su naglasili da je cijeli sustav, odnosno statistika, drukčiji u EU-u i Sjevernoj Americi.

Kako god okrenuli, ako se ovaj zakon nekim čudom primjeni i u Europskoj uniji ili SAD-u, igrači će barem moći sa sigurnošću za neuspjeh pri otvaranju kutija ili paketića kriviti svoju sreću, a ne statistiku koju im je podvalio developer.