stiže najesen

Novi iPhone mogao bi imati ubojitu kameru, evo što o njoj znamo

24.04.2019 u 12:09

Bionic
Reading

Nadolazeća generacija iPhonea će, prema insajderima, dobiti trostruki sustav kamera koji će zamijeniti trenutno dostupni dvostruki sustav prisutan na iPhoneu XS i XS Max

Krajem godine Apple će predstaviti nove uređaje, kao što je to radio još od 2012. Prema najnovijim glasinama, zvijezde ovogodišnje iteracije popularnog telefona bit će nadograđene kamere.

Moćni trio

Tri nova uređaja također će navodno moći puniti druge uteđaje (kao što to rade P30 i Galaxy S10), a stići će i sa poboljšanim procesorima koji pružaju još brže performanse, no ono po čemu bi se ovogodišnja prezentacija mogla najviše pamtiti su promijene na kamerama.

Ako je vjerovati insajderima, novi iPhone imat će pozadinski sustav od tri objektiva, poboljšani Face ID. Što se kamera tiče, one će biti sličnog aranžmana kao kod Samsung Galaxyja S10, ako je vjerovati Wall Street Journalu, Bloombergu i analitičaru Ming-Chi Kuou.

Samo za najbolje?

Još nije točno jasno koji će točno iPhone imati trostruki sustav, no analitičari predviđaju da je on rezerviran za najskuplji model, potencijalnog nasljednika iPhonea XS Max. Macotakara i Kuo navode da bi nove kamere mogao dobiti još jedan model. Što se funkcije trećeg objektiva tiče, vjerojatno se radi o kameri ulstra širokog kuta koju je moguće pronaći na Samsung Galaxyju S10.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Najnovije fotografije objavljene na Slash Leaksu prikazuju pozadinski panel sa velikim izrezom rezerviran za nove kamere. Što se selfi kamere tiče i ona bi mogla dobiti nadogradnju do 12 megapiksela - puno više od trenutnih kamerica rezolucije 7 megapiksela.

Face ID i Live Photos

Što se novog Face ID senzora tiče, on bi mogao biti unaprijeđen kako bi otključavanje i plaćanje učinio puno glađim.Abi pored svega navedenog mogao i nadograditi Live Photos kako bi ih produljio sa tri sekunde na šest, no nije jasno radi li ste o softverskoj nadogradnji koja će raditi na svim podržanim modelima ili nečemu što radi samo na novim smartfonima.