ODUSTALI OD EKSPERIMENTA

Na novom izdanju laptopa za igranje Dell vraća kameru kamo i pripada

24.04.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Osvježeno izdanje modela XPS također će ponuditi poboljšanu grafiku i osmojezgrene Intelove procesore devete generacije

Iz Della stiže najava kako će uskoro ponuditi novo izdanje prijenosnog računala iz serije XPS 15, s poboljšanom grafikom ali i novim rješenjem za smještaj web kamere.

Kamera tako više neće biti smještena ispod Dellovog logotipa pri dnu zaslona, gdje vas snima odozdo i lako ju je zakloniti rukama dok tipkate, već će biti vraćena iznad zaslona gdje joj je - ako nas pitate - i mjesto.

KRATKI SAVJET

Evo kako možete najsigurnije i najbrže zaključati svoj PC

Pogledaj galeriju

Mimo toga kućište se, prema najavama, ne bi trebalo drastično mijenjati. XPS 15 trebao bi nam ponuditi više raznih ulaza, devetu generaciju osmojezgrenog Intelovog procesora Core i9, grafičku karticu Nvidia GeForce GTX 1650, kao i bateriju kapaciteta 97 Wh te OLED zaslon za one koji su spremni platiti nešto više.

Početni model koštat će koliko i sadašnje izdanje, čija cijena se kreće od tisuću američkih dolara. U prodaji bi se trebao naći od lipnja ove godine.

Dell je već pustio na tržište friško osvježene modele laptopa namijenjenih igračima G5 i G7, također opremljene devetom generacijom Intelovih procesora i grafičkom karticom iz serije Nvidia GTX 16 (uz 1650 tu je i 1660 Ti). Isti procesori naći će se i u novim Alienwareovim modelima m15 i m17.

Model G7 15 bi trebao dobiti opcionalni OLED zaslon razlučivosti 4K od svibnja ove godine, piše Verge.