PREOŠTRE MJERE?

Facebook je novim pravilima slomio srca i na Tinderu

06.04.2018 u 06:39

Bionic
Reading

Nedugo nakon što je Facebook uveo nova pravila za zaštitu osobnih podataka svojih korisnika, Tinder je osjetio posljedice. Korisnici najpoznatije aplikacije za upoznavanje nisu mogli ući u svoje račune koji su dobrim dijelom izgrađeni na informacijama preuzetima s Facebooka. Druge slične aplikacije nisu imale nikakvih problema

Nova pravila privatnosti, koja je Facebook uveo nakon afere s Cambridge Analyticom, zadala su velike glavobolje Tinderu. Korisnici su se sinoć požalili kako ne mogu ući u svoje račune koje su već kreirali pomoću podataka s Facebooka. Iz Tindera su se oglasili jučer poslijepodne i rekli kako je tehnički problem riješen.

'Pronašli smo rješenje i brzo nastavili uslugu', rekao je predstavnik Tindera. 'Molimo korisnike da ažuriraju aplikaciju na najnoviju verziju'.

Korisnici najpoznatije društvene mreže za upoznavanje primijetili su jučer da imaju poteškoća s pristupom aplikaciji – pri prijavi su morali dati dodatno dopuštenje aplikaciji da koristi njihove podatke s Facebooka, a kad bi to učinili, i dalje nisu mogli ući u svoj račun.

Tehnički problem s kojim su se susreli dogodio se ubrzo nakon što je Facebook objavio nove mjere ograničavanja podataka koje korisnik može podijeliti sa trećim stranama, u ovom slučaju s aplikacijom Tinder.

Obje mreže potvrdile su propust, a Facebook je priopćio kako je on povezan s povećanim ograničenjima privatnosti.

'Ovo je bilo dio promjena koje smo danas objavili, ali radimo s Tinderom kako bismo riješili taj problem', rekao je za Business Insider glasnogovornik Facebooka prije nego što je problem ispravljen.

Tinder je u međuvremenu preko tweeta izjavio da 'rade na tome'.

'Tehnički problem sprječava korisnike da se ulogiraju u Tinder. Ispričavamo se na smetnji i radimo na tome kako bi svi uskoro mogli svajpati', napisali su.

Iz Facebooka su odbili reći više o tome što je uzrokovalo problem. Druge aplikacije za upoznavanje, uključujući Bumble i Hinge, koje također omogućuju korisnicima korištenje Facebook podataka za stvaranje ili prijavu na račune, nisu pogođene izmjenama vezanima uz privatnost.

  • +4
Mark Zuckerberg Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Facebook je prošlog mjeseca doživio veliki udarac kad je na površinu isplivala afera Cambridge Analytica u koju je umiješana i tvrtka Trump. Pomoću mreže su prikupljeni osobni podaci od čak 87 milijuna korisnika. U sklopu mjera koje je Facebook uveo kako bi zaštitio narušenu privatnost svojih korisnika, jučer su uveli nove mjere koje ograničavaju aplikacije i zabranjuju im pristup određenim podatcima. Također programeri će u buduće morati dobiti dopuštenje prije nego ponude svoju aplikaciju.

privatnost na udaru

Facebook nije jedini koji vas prati. Donosimo pet alata za zaštitu

Pogledaj galeriju