NISU ODUŠEVLJENI

Iz Tindera bez dlake na jeziku otkrili što misle o Facebookovom iskoraku u romantiku

03.05.2018 u 11:29

Bionic
Reading

Glavna žena kompanije koja pod sobom drži najpopularnije online usluge za pronalaženje partnera ostala je neugodno iznenađena Facebookovim planom uvođenja dejting usluge u svoju društvenu mrežu

Mandy Ginsberg, vlasnica Match grupe, giganta koji drži Tinder, OKCupid, Plenty of Fish i Match.com rekla je da će, makar se smatra polaskanom činjenicom da Facebook vidi potencijal u online dejtingu, ljudi i dalje biti sumnjičavi oko polaganja povjerenja u stranicu koja njihove podatke koristi za ciljani marketing.

'Iskreno, iznenađeni smo tajmingom, s obzirom na hrpu (vrlo) osobnih informacija koje korisnik daje ulaskom u ovaj teritorij' komentirala je Ginsberg.

'Bez obzira na sve, nastavit ćemo oduševljavati naše korisnike inovacijom i fokusiranošću pri stvaranju uspješnih veza. Ovu kategoriju poznamo bolje od svih drugih' zaključila je.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

Pogledaj galeriju

Zuckerberg ne gubi vrijeme

Ginsbergini komentari, makar tako ne zvuči, utemeljeni su isključivo na poslovnim rezultatima. Nakon objave uvođenja dejtinga u Facebook, dionice Match Groupa pale su za čak dvadeset posto.

Glavni čovjek Facebooka Mark Zuckerberg je tijekom konferencije F8 održane ovog utorka naglasio da kompanija (Facebook) sigurnost i privatnost osobnih podataka stavlja na prvo mjesto. Konferencije koja se održala manje od mjesec dana nakon saslušanja pred američkim Kongresom i skandala vezanog uz Cambridge Analyticu.

  • +19
Mark Zuckerberg – saslušanje Izvor: Pixsell / Autor: Douliery Olivier/ABACA/PIXSELL

'Ovu smo značajku dizajnirali imavši sigurnost i privatnost u prvom kadru' komentirao je Zuckerberg te nastavio 'Vaši prijatelji nikad neće vidjeti vaš dejting profil, a kao prijedloge ćete dobiti ljude koji ne spadaju u vašu listu prijatelja. Drugim riječima, ovo je alat za stvaranje dugih veza, a ne samo avantura za jednu noć.'

Niski udarci

Zuckerbergove komentare zaskočio je još jedan izvršni direktor vlasnika Match Groupa, IAC-a, koji je opet obratio pažnju na ruski utjecaj na Facebook u nadi širenja političke propagande i utjecaja na engleski EU referendum i američke predsjedničke izbore.

'Uđite, voda je topla' rekao je izvršni direktor IAC-a Joey Levin. 'Ovi proizvodi bit će super za poboljšanje odnosa Amerike i Rusije'.