ŽESTOKA KONKURENCIJA

Nitko ne zna zašto, no LG je odnio titulu najinovativnijeg

04.03.2014 u 14:30

Bionic
Reading

LG je na nedavno održanom Mobile World Congressu dobio prestižnu nagradu za najinovativnijeg proizvođača uređaja godine. Nagrada dodijeljena od strane GSMA odbora jedna je od najprestižnijih uopće kada je riječ o mobilnoj industriji, navodi kompanija

Na ovogodišnjem Mobile World Congressu LG je prezentirao osam pametnih telefona, koji uključuju G Pro 2, G Flex, G2 mini, F seriju i L seriju.

'Počašćeni smo time što je GSMA od mnogih sposobnih kompanija u mobilnoj industriji odabrao upravo LG za ovu nagradu', rekao je Chrie Yie, potpredsjednik LG Mobile Marketing Communications. 'Inovacija je bila ključna za LG-ev uspjeh. Ovo priznanje, uz ono lanjsko za najbolji pametni telefon, je jasan dokaz kako se naš težak rad i trud isplatio.'


Dok neki portali pišu kako je LG nagradu dobio, među ostalim i za integraciju optičke stabilizacije slike u mobilnim uređajima, to nema smisla jer je tehnologija već duže vremena prisutna u ovom ili onom obliku kod konkurencije. S druge strane, G Flex bi mogao biti razlogom za slavlje, s obzirom na inovacije postignue zakrivljenim komponentama koje se nalaze u tom uređaju.

Ovogodišnju nagradu najboljeg smartphonea na Mobile World Congressu je pokupio HTC-ov One, najbolji jeftini uređaj je Nokijina Lumia 520, a najboljim tabletom se pokazao Appleov iPad Air.