zombi pretplatnici

Niste bili na Netflixu već godinu dana? Javite im se ili će vam automatski ukinuti pretplatu

22.05.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Kompanija je odlučila uvesti reda u svoj popis pretplatnika i onima koji ih ne gledaju omogućiti da ne plaćaju uslugu koju ne korisite

Netflix će zamoliti kupce koji posljednjih godinu dana nisu gledali ništa na njihovoj usluzi za streaming videa da im se jave ako žele zadržati pretplatu, ili će im otkazati pretplatu.

Tvrtka je priopćila da je počela kontaktirati pretplatnike koji su neaktivni već 12 mjeseci. Kontaktirat će i one koji ništa nisu gledali više od dvije godine.

'Znate za onaj osjećaj kad shvatite da plaćate za uslugu koju ne koristite? Mi na Netflixu nikako ne želimo uzimati novac za nešto što se ne koristi', objašnjava kompanija svoju poslovnu odluku.

U Netflixu kažu da je riječ o nekoliko stotina tisuća neaktivnih, takozvanih zombi računa, dakle manje od 0,5 posto baze članova.

Usluga streaminga, koja je na kraju ožujka imala više od 182 milijuna pretplatnika, namjerava onima moji otkažu pretplatu olakšati eventualni povratak u pretplatnički status. Oni koji pretplatu reaktiviraju u roku 10 mjeseci i dalje mogu računati na svoje favorite, profile, postavke pregleda i detalje o računu; oni će ih dočekati onakvi kakvi su bili kad su ih posljednji put koristili.

'U međuvremenu, nadamo se da će naš novi pristup ljudima uštedjeti teško zarađen novac', rekao je Eddy Wu, direktor proizvodnih inovacija na Netflixu.