DEMANTIRALI GLASINE

Ništa od novog PlayStationa

12.01.2012 u 10:20

Bionic
Reading

Bar ne ove godine, a moguće ni idućih nekoliko, Sony sigurno neće predstaviti novu igraću konzolu tijekom ovogodišnjeg sajma E3

Ako ste nasjeli na glasine i očekivali premijeru početkom lipnja u Los Angelesu, čeka vas razočarenje. U japanskoj tvrtki smatraju da je PlayStation 3, koji je debitirao 2006. godine, prozvod s deset godina životnog vijeka. Ne vide zašto bi žurili i zamijenili ga novom inačicom, piše The Wall Street Journal

Nove konzole obično se pojavljuju svakih pet godina, pa je to podgrijalo očekivanja novosti uvijek gladnih fanova. No, Sony zbilja nema razloga za žurbu. PS3 čvrsto drži čelnu poziciju u sto zemalja i još uvijek se prilično dobro prodaje.

Ta se tvrtka trenutno sprema na proširenje prodaje svoje nove prijenosne konzole PlayStation Vita. Uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir i procesorom moćnijim od prethodnika trebao bi se pojaviti na policama sjevernoameričkih trgovina 22. veljače. U Aziji ih je dosad prodano više od pola milijuna, što je nadmašilo očekivanja.

Iz Sonyja su također otklonili nagađanja prema kojima će ta tvrtka neće kupiti Olympus, koji se našao u financijskim problemima nakon izbijanja skandala vezanog uz računovodstvena pitanja.