GLASINE KRUŽE

Nešto se novo kuha u Appleu

23.08.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Apple navodno priprema novu generaciju Macova. Priča se da će to biti nešto dosad neviđeno

Navodeći neimenovani izvor u azijskom dijelu lanca opskrbe tvrtke iz Cupertina, site Macotakara.jp, tvrdi da jabučari, uz pomoć opskrbljivača komponentama, pripremaju do kraja godine na tržište izbaciti Macove koji će biti potpuno drukčiji od sadašnjih, piše AppleInsider.

Toliko da bi ih se, navodno, moglo hladno predstaviti pod potpuno novim imenom ili brandom.

Čini se da  se radi o inicijativi koja nema veze s Appleovim nastojanjima da dizajn svojih notebookova MacBook Pro približi izgledu svoje linije proizvoda Air, pri čemu bi standardne čvrste diskove zamijenio SSD inačicama, a čitače optičkih diskova u potpunosti odbacio.

Nagađa se, piše International Business Times, da bi Apple mogao napraviti laptop pogonjen operativnim sustavom iOS, umjesto OS X-om, kojim bi se lakše pristupalo licenciranim medijskim sadržajima poput filmova i TV emisija.

Site Macotakara.jp je više puta objavljivao najave o smjerovima u kojima će buduće Appleovi proizvodi ići.

One o uvođenju druge generacije iPada tijekom ožujka i odgađanju lansiranja iPhonea 5 za kraj godine dobile su potvrdu i u stvarnosti, dok se vijesti o novom modelu MacBook Aira s visokobrzinskom 400 MBps flash memorijom i iPadu 2 s ravnim zadnjim dijelom nisu pokazale točnima.

Neke još čekaju provjeru - primjerice, glasine da će Apple na iPhoneu5 vratiti aluminijski stražnji dio kućišta te da tvrtka testira modele Aira s istim čipom A5 kakav koristi u iPadu2.