NIŠTA OD TERMINATORA

Nespretni robot Ruslan nije nimalo oduševio Putina

31.07.2017 u 13:51

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin ovih dana se susreo s robotom imena Ruslan, sastavljenim u sklopu dječjeg obrazovnog programa, namijenjenog radu u opasnim okruženjima. Riječima novinara koji su bili na događanju, Putin nije bio posebno oduševljen - pogotovo ne okretnošću robota

Oči u oči s ruskim Terminatorom, kako su ga nazvali mediji, Putin je ostao prilično ravnodušan. Robota Ruslana razvila je Agencija strateških inicijativa u Petrozavodsku, a osmišljen je s ciljem da radi u okružjima koja su toksična ili na drugi način opasna za ljude. 

Oklop robota oblikovan je tako da podsjeća na atletski razvijenog muškarca, no sami stroj je sve samo ne posebno okretan i spretan. Na demonstraciji je, naime, tek micao glavu i ruke. 

Oduševljeni nisu bili ni novinari, koji su pisali da je jasno zašto je Putin imao poznatu grimasu kojom je prikazivao manjak oduševljenja. 

Roman Povolotskiy, čelnik Cyber Russia, izjavio je kako je posrijedi rezultat obrazovnog programa koji će djecu naučiti kako sastaviti nešto iz temelja. 'Ovaj robot će naći svoju primjenu u sredini, gdje postoji životna opasnost', dodao je