U POČETKU NA IOS-U

Nema više kaosa s fotkama: WhatsApp je upravo objavio niz korisnih promjena

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 07.06.2017 13:11
  • Objavljeno 07.06.2017 u 13:09
WhatsApp postao još moćniji

WhatsApp postao još moćniji

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedan od najpopularnijih komunikacijskih servisa na svijetu, WhatsApp, upravo je postao još bolji. Novo izdanje aplikacije (počevši s iOS-om) donosi jednostavnije odgovaranje na poruke, automatsko organiziranje fotki i filmića, kao i foto-filtere

Spomenuti foto-filteri su najveća novost, a mogu se primijeniti na slike, video ili čak animirane GIF-ove. Za sada je tu tek pet opcija, Pop, B&W, Cool, Chrome i Film, no poznavajući Facebook, vlasnike WhatsAppa, ne treba ni sumnjati da će stići i drugi materijal za uljepšavanje snimljenog sadržaja. 

Druga novost je automatska organizacija multimedijalnog materijala. Pošalje li korisnik nekoliko slika ili filmića u chat, automatski će se grupirati u jedan album, umjesto da unište prikaz dopisivanja prikazom materijala jednog ispod drugog. Dodir prstom po albumu otvorit će sav sadržaj za pregled. 

Uz to je olakšano i samo čavrljanje, na način daje dovoljan jedan potez prstom na pojedine poruke u nekom threadu kako bi se izravno odgovorilo na to. Ovo bi mogla biti posebno korisna opcija za grupne razgovore. 

U Appleovoj trgovini aplikacijama App Store novo izdanje WhatsAppa trebalo bi već biti dostupno, a što se tiče Androida, nije objavljen službeni datum iako bi stvari trebalo očekivati vrlo brzo.