4000 znakova

Napravi li Musk ovu izmjenu, Twitter će izgubiti smisao; na pitanje hoće li to učiniti, kratko je odgovorio: Da!

12.12.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Elon Musk nastavlja mijenjati mikrobloging servis Twitter nakon što ga je kupio krajem listopada. Sudeći prema najnovijim informacijama, ograničenje od 280 znakova, koliko je sad moguće objaviti u pojedinom tvitu, odlazi u povijest

Izvršni direktor i vlasnik Twittera Elon Musk dao je naslutiti da će napraviti još jednu izmjenu na ovoj platformi. Ako je vjerovati odgovoru koji je dao jednom korisniku ove društvene mreže, u pojedinu objavu moguće će biti ugurati čak 4000 znakova.

Inicijalno je Twitter ograničio korisničke objave do maksimalno 140 znakova, što se kasnije pretvorilo u današnjih 280.

Ovo nije prvi put da je milijarder izjavio da će Twitter povećati broj dostupnih znakova. U studenom je odgovorio na sličan upit tvitom da je povećanje broja znakova na Twitteru ‘na popisu zadataka’, no to se odnosilo na ograničenje od 1000 znakova. Sada bi ograničenje pojedinog tvita moglo biti uglavljeno na 4000 znakova.

Twitter je prvotno predstavljen kao mikrobloging servis, no objave duljine četiri tisuće znakova definitivno mijenjaju tu politiku.

Samo za informaciju, ovaj članak sastavljen je od 1310 znakova, čisto da uvidite koliko je to u odnosu na planiranih četiri tisuće.

  • +4
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER BECHER