MANJE PAPIROLOGIJE

Napokon! Regos uveo elektroničku isporuku dokumenata

  • Autor: Hina/M. W.
  • Zadnja izmjena 25.01.2013 18:28
  • Objavljeno 25.01.2013 u 18:28
Marko Krištof Mirando Mrsić Nada Merkaš Mirjana Rađenović

Marko Krištof Mirando Mrsić Nada Merkaš Mirjana Rađenović

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Nova usluga Središnjeg registra osiguranika trebala bi pojednostaviti i ubrzati postupak izdavanja dokumenata koji građanima služe za ostvarivanje prava, a Regosu donijeti znatnu novčanu uštedu

Nakon što postavite Regosu upit online (na web-stranici www.regos.hr), Regos će izraditi traženi dokument u elektroničkom obliku, a informacija o adresi na kojoj je dokument dostupan dostavit će vam e-mailom ili SMS-om.

Osim brže usluge, Regos će uštedjeti oko 400 tisuća kuna godišnje na poštanskim troškovima.

Regos je za građane izradio novi dokument - Izvadak iz Registra - na kojem su svi podaci o obračunatim plaćama, naknadama plaće i drugom dohotku te o uplaćenom doprinosu za II. stup mirovinskog osiguranja.

Članovi obveznih mirovinskih fondova (OMF) mogu, osim Izvatka, elektroničkim putem dobiti i potvrdu o vlasništvu udjela u OMF-u, duplikat prijave u OMF, potvrdu o članstvu u OMF-u te obavijest o novčanoj vrijednosti imovine na osobnom računu.

Najveći broj zahtjeva za dokumentima iz Regosa odnosio se na potvrde koje osiguranicima služe za ostvarivanje i zaštitu prava iz radnog odnosa i ostalih sličnih prava.

Od početka iduće godine trebao bi profunkcionirati jedinstveni obrazac za prikupljanje podataka o svim primicima i javnim davanjima, kojim će biti zamijenjeno šest obrazaca koje sada poslodavci podnose Poreznoj upravi i Regosu (obrasci ID, IDD, IDD-1, IP, ID-1 i
R-Sm).

To bi trebalo smanjiti administraciju i poboljšati efikasnost javne uprave, ali i stvoriti podlogu Poreznoj upravi i Regosu za bolji nadzor nad uplaćenim doprinosima, porezima i prirezima.

Kako piše Rep.hr, nije sigurno hoće li baš sve institucije primati elektronski izvadak. Moguće je da će neke ustanove poput sudova i dalje tražiti papirnati oblik potvrde izdan na dosadašnji način uz plaćanje biljega.

Sama procedura sastoji se od online upita, elektronske izrade i dostave dokumenta koji će u početku biti djelomično automatizirani (što znači da će dio posla u prvoj fazi ipak obavljati zaposlenici REGOS-a pa će se potvrde izdavati samo tijekom radnog vremena).

Rješenje koje Regos koristi je open source. Korišteni su PHP, PostgreSQL, Apache i besplatni operativni sustav CentOS baziran na Linuxu.

Navedeno rješenje izradili su djelatnici REGOS-a uz suradnju tvrtke Ultima koja je svoj dio posla naplatila 25 tisuća kuna plus PDV. Član uprave tvrtke Darko Topolko rekao je kako su koristili PHP, PostgreSQL, Apache i besplatni operativni sustav CentOS baziran na Linuxu.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!