ZNAČAJAN REZ

Nakon runde otkaza, Googleov Assistant izgubit će velik broj značajki

15.01.2024 u 08:46

Bionic
Reading

Od 26. siječnja korisnike koji pokušaju pristupiti ukinutim značajkama dočekat će obavijest koja objašnjava njihovu nedostupnost nakon određenog datuma

Googleov digitalni pomoćnik Assistant uskoro će izgubiti 17 različitih značajki za koje tvrtka kaže da su nedovoljno iskorištene.

Promjene dolaze u trenutku kada je tehnološki div usred otpuštanja velikog broja osoblja, među kojima su i mnogi iz tima zaduženog za Assistant.

Rezanje značajki, nadaju se u Googleu, trebalo bi pomoći u stvaranju 'dosljednijeg iskustva' za korisnike virtualnog asistenta.

Među značajkama koje će biti ukinute su korištenje glasa za slanje e-pošte ili audio poruke, mogućnost provjere osobnih itinerera putovanja glasom, opcije glasovnog upravljanja za uređaje Fitbit Sense i Versa 3, integraciju meditacije s Calmom...

Cijeli popis možete naći ovdje.

Od 26. siječnja korisnike koji pokušaju pristupiti ovim značajkama dočekat će obavijest koja objašnjava njihovu nedostupnost nakon određenog datuma.

Google je tijekom ovog tjedna otpustio stotine radnika iz hardverskog i inženjerskog odjela, što je najznačajnije smanjenje kroz koje je tvrtka prošla od 12 tisuća otkaza, koliko su ih podijelili početkom prošle godine.

Kao i druge tehnološke tvrtke, Google je objavio kako su ova smanjenja radne snage djelomično posljedica njegova okretanja prema većem oslanjanju na umjetnu inteligenciju, piše Gizmodo.